ČUPIĆ ZA "NOVOSTI": Moj Ararat je ofanzivan, ako prođemo napašćemo Zvezdu

Đ. S.

19. 09. 2020. u 09:10

POBEDNIK duela između Ararata (Jermenija) i Celja (Slovenija) čeka Crvenu zvezdu 1. oktobra na poslednjem stepeniku staze koja vodi u grupnu fazu Lige Evrope.

ЧУПИЋ ЗА НОВОСТИ: Мој Арарат је офанзиван, ако прођемо напашћемо Звезду

FOTO: Tanjug/AP

To je odlučeno na jučerašnjem žrebu u Nionu, a može se reći da su fudbaleri srpskog šampiona imali sreće. Fortuna ipak nije potpuno bila naklonjena crveno-belima, pošto će i treći put u ovogodišnjim evrokvalifikacijama ići na gostovanje.

Jermenski predstavnik je mlad klub, koji je preuzeo jedan od najbogatijih ljudi bivše sovjetske države, Samvel Karapetjan. U drugom kolu kvalifikacija su slavili protiv Fole Eš, posle velikog preokreta i povratka sa igračem manje pri deficitu od dva gola razlike (4:3).

- Nadao sam se lakšem protivniku u slučaju da prođemo Celje, ali imamo šanse i protiv Zvezde. Naravno, to prvo podrazumeva da pobedimo i slovenački tim koji je favorit, ali pokazali smo karakter protiv Fole Eš i da smo neugodni - kaže Stefan Čupić, golman Ararata za "Novosti" i dodao:

- Mi smo mlad klub, i tim je sastavljen uglavnom od stranaca. Najpoznatiji igrač nam je Joan Gufran, nekadašnji fudbaler Njukasla. Trener nam je Španac David Kampanja, i insistira na ofanzivnom fudbalu. Ako budemo igrali sa crveno-belima, nećemo se braniti, napašćemo ih, to je naš stil.

STANKOVIĆ: OBA TIMA NEUGODNA

UVEREN je trener Zvezde Dejan Stanković, da ukoliko budu na visini zadatka, njegovi momci mogu do grupe LE.

- Ko god da prođe u meču Ararat - Celje je neugodan rival. Trudim se uvek da razmišljam o mojoj ekipi, o onome šta mi treba da uradimo da bismo pobedili. Ako budemo odigrali onako kako znamo i umemo, verujem da ćemo ostvariti uspeh i plasman u Ligu Evrope - rekao je Stanković.

Kada je u pitanju Celje, oni su ovog leta senzacionalno prvi put u istoriji postali šampioni Slovenije, remijem u poslednjem kolu prvenstva sa ljubljanskom Olimpijom (2:2).

FAVORITI Gavrić i trrner Dejan Stanković/FOTO:AP

Ipak, od tada su uspeli da zabeleže samo jednu pobedu, u prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, protiv Dandalka. Od tada, dva poraza u domaćem prvenstvu (Domžale i Mura), jedan remi (Aluminij), kao i opraštanje od elite, od Moldea (1:2).

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (1)

Ovo je najpopularnija destinacija u toku septembra i oktobra Last Minute akcija! Platite 6 noćenja, a boravite 9 ili 10!