DETALJI HOLENDEROVOG TRANSFERA U PARTIZAN: Jednogodišnja pozajmica, otkup narednog leta

M. Blažić

01. 10. 2020. u 21:11

MAĐARSKI reprezentativac Filip Holender (26) novi je fudbaler Partizana.

ДЕТАЉИ ХОЛЕНДЕРОВОГ ТРАНСФЕРА У ПАРТИЗАН: Једногодишња позајмица, откуп наредног лета

Holender na meču Mađarska - Turska Foto EPA

Ofanzivni vezista koji podjednako dobro može da igra na obe krilne pozicije, ali i kao klasičan napadač, u Humsku stiže kao pozajmljeni fudbaler Lugana uz mogućnost otkupa ugovora narednog leta. Crno-beli su za Holenderove usluge Švajcarcima platili 50.000 evra, a ukoliko se u junu odluče za trajniji ugovor, moraće da doplate još 450.000 evra.

Partizan se ekspresno dogovorio sa momkom rođenim u Kragujevcu, a tokom dana je ubrzana i korespodencija sa Švajcarcima, pa je već nešto posle podneva postalo jasno da će Stanojević dobiti još jednu značajnu opciju u ofanzivi.

Holender je fudbalom počeo da se bavi u rodnom Kragujevcu, u Radničkom, da bi dve godine kasnije prešao u mađarski Honved, gde je u seniorskoj konkurenciji proveo punih šest godina. Za to vreme je na 159 odigranih utakmica mreže rivala tresao u 30 navrata.

Dobre partije u Honvedu nisu promakle selektoru Mađarske, pa je Holender 2018. debitovao za nacionalni tim, čiji je deo i danas i za manje od deset dana će gostovati u Beogradu protiv Srbije u okviru Lige nacija. Prethodnog leta je potpisao za švajcarski Lugano i odigrao 34 utakmice u svim takmičenjima postigavši sedam golova uz četiri asistencije.

Uz dolazak Holendera, Partizan će narednih dana aktivno raditi na pojačanjima, pre svega u poslednjoj liniji tima. Ivan Obradović, koji je u jednom trenutku delovao kao nemoguća misija, i dalje razmišlja o više varijanti, pa je gotovo izvesno da će se njegov eventualni povratak u Partizan čekati do poslednjeg dana prelaznog roka, 5. oktobra.

I sve ostale opcije se odnose na nekadašnje fudbalere Partizana, pre svih na Miloša Jojića i Svetozara Markovića. Oni trenutno ne deluju kao realne varijante, ali bi situacija do ponedeljka mogla drastično da se promeni.

LIČNA KARTA

FILIP HOLENDER

Rođen: 27. jul 1994.

Mesto: Kragujevac

Karijera: Honved (2013 - 2019), Lugano (2019-2020), Partizan (2020-?).

Reprezentacija: Mađarska U21 4 (0), Mađarska 8 (1).

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

KADA se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

21. 09. 2024. u 19:21

Komentari (0)

POČINJE TENISKI USTANAK: Đoković je upozoravao, nisu slušali - Teniseri sada najavljuju štrajk