LJUBAV JAČA OD RANGA: FK "Prva iskra iz Runjana u prošlosti šest puta zaredom osvajala šampionat opštinske lige!

V.Mitrić

02. 10. 2020. u 20:35 >> 20:46

OVA generacija, na slici, Fudbalskog kluba „Prva iskra“ iz Runjana, osnovanog davne 1947 godine, ostala je zlatnim slovima upisana u analima fudbala u Podrinju –šest godina uzastopno žezdesetih godina munulog veka bila je najbolja ekipa u konkurenciji više od 40 iz ovog dela Srbije.

ЉУБАВ ЈАЧА ОД РАНГА: ФК Прва искра из Руњана у прошлости шест пута заредом освајала шампионат општинске лиге!

FOTO: Privatna arhiva

U viši rang nisu se seleli, jer, kako kaže Radomir Mitrić, jedan iz te plejade najboljih, "nije bilo novca, koji se podrazumevaju u višim rangovima, dok je uvek bilo za porrebe takmičenja u Opštinskoj ligi, kao i ljubavi meštana prema njima i njihove lj ubavi prema mestu, klubu i fudbalu“.

"Jedne godine funkcioner Sofke u Loznici, koji nas je voleo i poštovao, pošto nas je dareovao novom opremom, rekao je da ćemo da budemo klub SOFKE i da idemo u viši rang, a troškove će da plaća ova sportska organizacije i sve je bilo precizirano, ali je naš nesuđeni mecena, u međuvremenu, poginuo i ostali smo u nižem rangu, dok su drugi koji su imali para, mnogo lošiji „jezdili“ u više rangove-priča Radomir Mitrić. –Svako zlo ima svoje dobro, pa su i generacije posle nas nastavile da igraju fudbal iz ljubavi prema  sportu i našim Runjanima, ne gledajući na pare, što je blagodet koja je sačuvana, Bogu hvala do današnjih dana.

Naš sagovornik je jedan od bivših fudbalera, koji je, kad je  otišao u Nemačku, gde je  radio i igrao fudbal, pomagao klub koliko god je mogao na razne načine, uključujući i u opremi.Meštani su pomagali klub, koliko je ko mogao, neko u novcu, neko tako  što je prevozio fudbalere, prvo zapregom, kao što je činio legendarni Runjanac Milovan Višnjić, a kasnije automobilima, a neko bi poklonio prasetinu ili jagnjetinu i piće za fudbalere.

Klub, opet, vaskrsava ponosan na sve svoje generacije, od prve, koju su činili visoki i ntelektualci i sjani domaćini, do pomenute zlatne i kasnijih koje su sačuvale iskonsku ljubav prema fudbalu i selu.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (1)

POČINJE TENISKI USTANAK: Đoković je upozoravao, nisu slušali - Teniseri sada najavljuju štrajk