ŠTA ĆE BITI SA SERIJOM A? Napoli nije došao u Torino, Juve traži 3:0

Novosti online

04. 10. 2020. u 21:50

VELIKO je pitanje šta će biti sa Serijom A posle poteza fudbalera Napolija da se ne pojave na utakmici protiv Juventusa.

ШТА ЋЕ БИТИ СА СЕРИЈОМ А? Наполи није дошао у Торино, Јуве тражи 3:0

Foto: EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Pretili su čelnici takmičenja prvom čoveku kluba iz Napulja, Aurelio De Laurentis je isterao svoje i nije doveo ekipu u Torino.

Po svim pravilima utakmica bi trebala da bude registrovana službenim rezultatom 3:0 u korist "stare dame". Ipak, uprava Serije A bi rizikovala da ih De Laurentis tuži, a epilog svega bi bio nejasan.

Glavni razlog zašto Napoli nije došao na utakmicu je taj što je Pjotr Zjelinski pozitivan na virus korona i prvi čovek kluba je bio prinuđen da 16 igrača koji su bili u kontaktu s njim odvede u samoiziolaciju u trening centar Kastel Volturno.

Kontradiktorno u celoj priči je to da De Laurentis nije bio toliko zabrinut za zdravlje fudbalera kad je u Napulj prošle nedelje stigla Đenova koja je deklasirana 6:0, a imala je veliki broj igrača zaraženih Kovidom-19.

Juventus je uradio ono što je bilo do njih. Došao je na stadion, objavio startnih 11, ali Napoli nije došao u Torino.

- Potrebna su nam jasna pravila. Protokol su vrlo jasni kad su ovakve situacije u pitanju. Ovo se moglo predvideti, da će na dan utakmice u nekom timu biti jedan ili dvojica inficiranih igrača. Protokol kaže da u takvim slučajevima samo incifirani idu u samoizolaciju. Tako možemo da nastavimo da treniramo, da igramo kad su slučajevi negativni. Savez je tako odlučio u dogovoru sa Ministarstvom zdravlja. I svi znamo šta treba da se sada uradi - rekao je Andrea Anjeli prvi čovek šampiona Italije.

Nema sumnje jasno je da predsednik "stare dame" aludira da bi meč trebalo da bude registrovan rezultatom 3:0.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

DANAS JE BUNT BITI RADOSTAN: Sonju Kolačarić život nije mazio, ali je zbog jedne stvari uspela da se izbori sa velikim problemima (VIDEO)