BRKIĆ O POVRATKU U VOJVODINU: Jedan poziv je promenio planove

S.BAJIĆ

05. 10. 2020. u 08:30

UMESTO "o klin", kopačke Željka Brkića (34) ponovo imaju svoje mesto među stativama.

БРКИЋ О ПОВРАТКУ У ВОЈВОДИНУ: Један позив је променио планове

FOTO: N. Skenderija

Novosadski golman, koji je rođen i odrastao u zgradi svega tri stotine metara od stadiona "Karađorđe", vratio se u matični klub upravo u trenutku kada je pomišljao da završi igračku karijeru. S obzirom na činjenicu da ima diplomu Filozofskog fakulteta u Novom Sadu i da je po zvanju i obrazovanju profesor istorije, razmišljao je da se posveti pozivu nastavnika u školi, ali...

- Jedan poziv, koji se jednostavno ne odbija, promenio je planove - kaže Brkić.

- Iznenadio me, malo je reći prijatno. Presrećan sam, zaista. U telefonskom razgovoru čelnici kluba su mi nagovestili tu mogućnost, a kada smo seli za sto, dogovor je pao za minut. Odmah sam otišao kući po opremu i vratio se na fudbalski centar "Vujadin Boškov" da se priključim ekipi na treningu.

Brkić se, ne krije, raduje što će karijeru da završi "kod kuće" ali i da će mu biti potrebno vreme za adaptaciju, s obzirom na to da dve godine nije bio u punom profesionalnom pogonu.

- Procena nadležnih u klubu je da mogu da pomognem i jasno je da imamo obostrano dobre namere. Do letos sam trenirao sa igračima Vojvodine i smatram da uz stručni štab i kondicioni sektor mogu lakše i brže da se vratim. Redovno sam održavao kondiciju i nisam se ni kilogram ugojio. Međutim, to sve nije isto kao kada se radi u profesionalnom ritmu. Svesni smo svi da nisam igrao, ali jednako tako nisam ni mogao da odbijem poziv. To nije dolazilo u obzir. Vojvodina je, ipak, jedna jedina.

POVREDE KAO ZLA KOB

SVESTAN je Brkić da je mogao mnogo više da uradi u fudbalu.
- Povrede su me malo više omele u karijeri, nisam imao sreće po tom pitanju. Ipak, završiću je u mom klubu, što mi predstavlja dodatni motiv. Hvala svima u Vojvodini i suvišno je govoriti da ću dati sve od sebe da opravdam poverenje - kaže Brkić.

Nekadašnji golman naše reprezentacije je od 1998. do 2011. godine na "Karađorđu", od pionirskog do profesionalnog pogona, iz kog je karijeru nastavio u dresovima Udinezea, Sijene, Kaljarija, Karpija i PAOK-a. Grčku je napustio 2018. godine zbog povrede, zatim je usledila operacija u Nemačkoj i rehabilitacija, pa povremeni treninzi sa fudbalerima Vojvodine, sve do konačnog povratka u redove omiljenog kluba.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (1)

NOĆ PRED DERBI: Visio na kolima Bake Praseta dok je vozio kroz centar BG-a - as Zvezde i sin fudbalske legende (VIDEO)