TUMBAKOVIĆ BESAN: Zašto samo negativne misli?

Tanjug

05. 10. 2020. u 14:10

SELEKTOR fudbalske reprezentacije Srbija Ljubiša Tumbaković ponovio je da utakmica protiv Norveške u baražu za odlazak na EURO nije presudna za budućnost srpskog fudbala.

ТУМБАКОВИЋ БЕСАН: Зашто само негативне мисли?

Foto: M.Vukadinović

On je na onlajn konferenciji za medije istakao da je previše negativnih misli, a sve nakon pitanja da li će podneti ostavku u slučaju poraza u Oslu.

- Pričamo paušalno, zašto bih odlazio sa klupe, ovo je posao kao i svaki drugi? Naravno da nikad nisam pobegao, neću ni ovoga puta. Vodio sam milion utakmica i vodiću i dalje. Ako razumišljamo negativno kao neki, onda ne treba ni da sarađujemo. Ovo je sport, trebalo bi u tom pravcu da razmišljamo. Ako tako razmišljamo pre meča, onda neće biti ništa. Ima i drugih poslova u životu da se radi", rekao je Tumbaković.

On je dodao da će ekipa do utakmice u Oslu praktično imati samo jedan trening i otkrio da ne može da računa na Nikolu Maksimovića i Miloša Veljkovića.

- Iz Napolija ne puštaju Maksimovića, traže da ostane tamo, kao i svi drugi igrači kluba, u karantinu, Sa druge strane, Verder pušta Veljkovića samo direktno u Oslo i nazad", rekao je selektor.

Prema njegovim rečima, stručni štab je maksimalno pripremio utakmicu, Norveška je skautirana do sitnica.

- Odgledali smo poslednjih 15 njihovih mečeva. Sve se zna, ali opet, jedan detalj promeni utakmicu". Ono što me raduje jeste da će naši igrači sada sigurno biti u mnogo boljoj formi nego u septembru jer sad imaju iza sebe četiri-pet utakmica" .

Utakmica između Norveške i Srbije igra se u četvrtak od 20.45 sati.

Pobednik tog duela u novembru će, na domaćem terenu, dočekati boljeg iz meča Škotska - Izrael u finalu baraža C Lige nacija.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

KADA se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

21. 09. 2024. u 19:21

Komentari (2)

Ovo je najpopularnija destinacija u toku septembra i oktobra Last Minute akcija! Platite 6 noćenja, a boravite 9 ili 10!