MILAN LANE JOVANOVIĆ ODUŠEVLJEN IGROM "ORLOVA": Tako "podbada" samo veliki as

S. BAJIĆ

09. 10. 2020. u 21:13

LUCIDNO, u njegovom stilu. Tako naš proslavljeni reprezentativac Milan Lane Jovanović (39) "na prvu loptu"komentariše majstorske poteze Sergeja Milinković-Savića (25), posebno šmekersko podbadanje "bubamare" za predivan lob i veliki trijumf "orlova" u Oslu nad Norvežanima (2:1).

МИЛАН ЛАНЕ ЈОВАНОВИЋ ОДУШЕВЉЕН ИГРОМ ОРЛОВА: Тако подбада само велики ас

Sergej Milinković-Savić Foto AP

Ljubitelji fudbala u Srbiji veoma dobro se sećaju pogotka koji je Lane pre deset godina na Mondijalu u Južnoj Africi za čuveni trijumf nad "pancerima" (1:0). Taj gol poneo je epitet istorijskog, jer je bio prvi za samostalnu Srbiju na svetskim prvenstvima. Isto tako, i Sergejev će se dugo pamtiti. Takođe, i Lane i SMS su, što im je zajedničko, karijere gradili u Vojvodini, a zatim nastavili u jakim ligama i u dresu sa najdražim grbom.

- To su važni momenti. Svaka pobeda koja miriše na nešto važno, kao na Evropsko prvenstvo, zauzima visoko mesto. Ima sličnosti između nas dvojice, ali ne bih stavljao to u neko poređenje. Mi smo različite generacije. Najvažnije je da Sergej tek treba da pobeđuje i da se pokazuje, i to još puno godina. Mlad je i nadam se da će ostaviti veliki trag u reprezentaciji Srbije - kaže kaže, za "Novosti", Jovanović, koji je igrao u Vojvodini, Šahtjoru, moskovskoj Lokomotivi, Standardu, Anderlehtu i Liverpulu a za "orlove" odigrao 44 utakmice.

Lane ne krije da se, kako kaže, mnogo radovao našoj pobedi i da sa strašću navija za Srbiju, do kraja emocija.

- Sergej je vrlo hladnokrvno i majstorski odreagovao u momentu, i to veoma važnom, što je odlika velikih igrača. Čekao se momenat njegovog nadahnuća, pokazao je potencijal u važnoj utakmici i sada će lakše i rasterećenije da igra za reprezentaciju Srbije - kaže Lane.

Milan Lane Jovanović

 

Naglašava i da su "orlovi" odigrali odlično, kompaktno, taktički bez greške...

- Nisu nas Norvežani ozbiljnije ugrozili, a osujetili smo njihove najveće potencijale iz prekida. S druge strane, bili smo kreativni i razigrani i čudo je šta smo sve stvorili i promašili. Odlična utakmica u kojoj smo sve vreme bili bolji rival i bilo bi nepravedno da je ishod drugačiji. Norveška je, iz mog ugla, precenjena. Imamo daleko kvalitetnije igrače od njih, ali dobro je što smo bili oprezni i igrali bez uloge favorita - zaključio je Jovanović.

DA NAM OVO PREĐE U NAVIKU

LANE Jovanović smatra da je naš nacionalni tim bolji od selekcije Škotske, ali i da nas čeka drugačija utakmica.

- Sada smo mi favoriti, ali moramo biti pametni i skromni. Ovo je bio samo jedan deo i daj Bože da nam ovo postane navika, od ambijenta, forme, igre i rezultata još dugo, dugo vremena - kaže Lane.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

KADA se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

21. 09. 2024. u 19:21

Komentari (0)

Kako da vreme na poslu bude ispunjeno zadovoljstvom – Pogledajte dugačak spisak benefita koje nudi Mercator-S