SRBIJA ISPUSTILA POBEDU: "Orlovi" imali dva gola prednosti, pa remizirali sa Turskom (VIDEO)

Č. V.

14. 10. 2020. u 20:28 >> 22:36

FUDBALSKA reprezentacija Srbije remizirala je sa Turskom 2:2 u Istanbulu u 4. kolu Lige nacija.

СРБИЈА ИСПУСТИЛА ПОБЕДУ: Орлови имали два гола предности, па ремизирали са Турском (ВИДЕО)

FOTO: FSS

Nisu "orlovi" zaslužili da izgube, bili su bolji rival, ali su zahvaljujući svojom neopreznošću dozvolili domaćoj selekciji da izbegnu poraz.

Vodili su izabranici Ljubiše Tumbakovića sa 0:2, no ni to nije bilo dovoljno da se ostvari prva pobeda u Ligi nacija.

Golove za našu selekciju su postigli Sergej Milinković-Savić i Aleksandar Mitrović nakon što je realizovao jedanaesterac.Za Tursku su precizni bili Čalhanoglu i Tufan.

Imala je Srbija posle drugog primljenog gola nekoliko dobrih šansi da pobedi, ali su igrači Šenola Guneša uspeli da odole.

"Orlovi" su ispustili priliku da dođu do prve pobede u Ligi nacija. Istina, nije ni Turska još uvek upisala trijumf.

Srbija je posle remija ostala na poslednjem mestu na tabeli sa dva boda, dok Turska ima tri.

Turska: Gunok - Čelik, Demiral, Tekdemir, Kaldirim - Tufan, Jokuslu - Under, Čalhanoglu, Karaman - Jilmaz.

Srbija: Dmitrović - Milenković, S. Mitrović, Kolarov - Lazović, Lukić, Milinković-Savić, Maksimović, Ristić - Đuričić, Mitrović.

DRUGO POLUVREME: Turska - Srbija 2:2

90+2. MINUT - Kraj utakmice.

90+1. MINUT - Srbija je ostala sa igračem više, nakon što je kapiten Burak Jilmaz dobio drugi žuti karton i poslat je u svlačionicu malo pre vremena.

85. MINUT - Mogao je Sergej da postigne drugi gol na utakmici, ali je golman Turske odličnom intervencijom sprečio "orlove" sa ponovo povedu.

83. MINUT - Veliku priliku je propustio rezervista Dušan Vlahović. Šutirao je mladi napadač glavom, sa gol linije je loptu izbio Demiral.

76. MINUT - Upela je Turska da dođe do izjednačenja. Loše je reagovala naša odbrana i nakon odbijene lopte Tufan je na nekih pet metara postavio stopalo i prevario Dmitrovića.

70. MINUT - Zamalo da Under donese izjednačenje domaćinu. Šutirao je sa desne strane, ali se ponovo Dmitrović istakao.

65. MINUT - Stativu je pogodio Mitrović. Velika šteta, vrlo lako je moglo da bude 1:3. Važno je da se "orlovi" nisu povukli nakon primljenog gola.

64. MINUT - Pokušao je Milinković-Savić glavom. Golman Turske je odbio loptu u korner.

61. MINUT - Domaći su krenuli po izjednačenje. Dao je gol krila našem rivalu i imali su polupriliku za izjednačenje, no čuvar mreže "orlova" nije dao da bude savladan.

57. MINUT - Uspela je Turska da smanji rezultat. Sjajnu akciju odigrali su izbranici Šenola Guneša. Dupli pas su odigrali Karaman i Čalhanoglu, a ovaj drugi je bez većih problema zatresao mrežu Dmitrovića.

49. MINUT - Mitrović duplirao prednost! Penalu je prethodio prekršaj nad Sergejom Milinković-Savićem, a fudbaler Fulama je bio siguran egzegutor najstrože kazne.

PRVO POLUVREME: Turska - Srbija 0:1

45. MINUT - Kraj prvog poluvreme. "Orlovi" zasluženo vode u Istanbulu.

43. MINUT - Odlično stoje izabranici Ljubiše Tumbakovića na terenu. Tuska ne može ozbiljnije da pripreti i to je dobro.

35. MINUT - Nema mnogo prilika od kada je Srbija povela. Naši fudbaleri znalački čuvaju stečenu prednost i nedozvoljavaju Turcima da zaprete Dmitroviću.

29. MINUT - Dobra šansa za Ristića. Sa nekoliko metara je šutirao, ali je lopta otišla pored gola Gunoka.

22. MINUT - SRBIJA VODI! Sergej Milinković-Savić je strelac. Odlično je Ristić centrirao, a fudbaler Lacija sjajnim udarcem glavom doveo "orlove" do vođstva.

17. MINUT - Pokušao je Srbiji da zapreti Čalhanoglu iz slobodnog udarca. Ipak, na sreću "orlova" pogodio je samo živi zid.

11. MINUT - Posle dobrog starta Turske došlo do zatišja, nema mnogo uzbuđenja. Miran period meča.

5. MINUT - Udarac je oprobao Kladirim, no Dmitrović je dobro intervenisao.

3. MINUT - Počela je utakmica u Istanbulu. Domaćin je mnogo bolje otvorio susret i već u prvom napadu je Karaman zapretio, ali Milenković je blokirao udarac i poslao loptu u korner.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

KADA se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

21. 09. 2024. u 19:21

Komentari (4)

Ovo je najpopularnija destinacija u toku septembra i oktobra Last Minute akcija! Platite 6 noćenja, a boravite 9 ili 10!