TADIĆ I AJAKS SPREMNI ZA LIVERPUL: Napad, pa šta bude

N. ILjUKIĆ

21. 10. 2020. u 08:06

U TIŠINI "Johan Krojf arene" fudbaleri Ajaksa večeras (21.00) počinju put u novoj sezoni Lige šampiona.

ТАДИЋ И АЈАКС СПРЕМНИ ЗА ЛИВЕРПУЛ: Напад, па шта буде

FOTO: EPA

Žreb je hteo da im prvo u goste dođe Liverpul, aktuelni i dugo čekani šampion Engleske.

Kapiten "kopljanika" i zamenik kapitena reprezentacije Srbije Dušan Tadić je u razgovoru za "Novosti" najavio početak nove etape u svojoj i karijerama saigrača.

Istina, većina njih bi da zaboravi etapu i epizodu od pre dve sezone kada su šokantno zaustavljeni u polufinalu od Totenhema. Večerašnji duel protiv Liverpula je možda prilika da se drugom slavnom engleskom klubu naplate i dug i kamata.

- Radujemo se svi u Ajaksu početku evropske sezone. Dobro nam je krenulo u domaćem prvenstvu gde imamo četiri pobede i jedan poraz. S druge strane, Liga šampiona je poseban izazov, a nažalost i dalje ne možemo da računamo na podršku naše publike. Želimo da dobrim rezultatima i igrama popravimo raspoloženje i dignemo nivo kvaliteta naše igre - kaže Tadić.

Prvo pa Liverpul. Mane, Salah i društvo dolaze u Amsterdam da pokažu da su šokantni poraz od Aston Vile (2:7) i poslednji remi sa Evertonom (2:2) samo rezultat činjenice da i kod Jirgena Klopa igraju "živi ljudi". Istina, mnogi ovo ne smeju da tvrde za ekipu Bajerna iz Minhena...

- Liverpul je, bez ikakve sumnje, i ove sezone jedan od glavnih kandidata za osvajanje Lige šampiona. Žreb je hteo da već u prvom kolu igramo sa ovim timom, ali mi ćemo da forsiramo naš stil igre i pokušamo da dođemo do pobede. Tri boda na startu Lige šampiona bi nam mnogo značila - dodaje Tadić, koji će sa kapitenskom trakom da izvede ekipu na teren.

PONOVNI SUSRET SA BRIHOM

FOTO: AP

DUEL sa Liverpulom biće prilika da se prvi put posle SP u Rusiji 2018. sretnu Tadić i nemački sudija Feliks Brih.
Tada je Brih ojadio "orlove" u meču drugog kola sa Švajcarskom (1:2) kada nije svirao očigledan penal nad Mitrovićem.

Liverpul je, bar na papiru, favorit, iako gostuje u Amsterdamu.

- Ponavljam, nećemo odustati od napadačkog stila igre, pa ćemo da vidimo na kraju utakmice ko je bio bolji i da li su prognoze bile tačne - optimista je Tadić.

Naš sjajni vezista će biti glavni adut "kopljanika", kao i obično. U prilog tome ide i podatak da je u 103 meča za Ajaks postigao 57 golova uz 46 asistencija, što znači da je u proseku na svakom susretu bio kreator jednog pogotka holandskog velikana.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

POČINJE TENISKI USTANAK: Đoković je upozoravao, nisu slušali - Teniseri sada najavljuju štrajk