VELIKI BROJ SRBA U LIGI ŠAMPIONA: Grujić debituje protiv Sitija?

Đ. S.

21. 10. 2020. u 11:18

POSLE dve godine nemamo klupskog predstavnika, pa će boje naše zemlje u LŠ zasijati samo pored imena igrača, trenera i sudija.

ВЕЛИКИ БРОЈ СРБА У ЛИГИ ШАМПИОНА: Грујић дебитује против Ситија?

FOTO: EPA

Sinoć su Srbiju predstavljali Nemanja Matić (Mančester j.), Sergej Milinković-Savić (Lacio), Nemanja Gudelj (Sevilja) i Danijel Aleksić (Bašakšehir), dok smo danas brojčano mnogo jači, za čak desetoricu.

Svi igrači sa različitim ulogama, ali sa jasnim ciljem - prolazak iz grupne faze. U čak tri grupe, imaćemo po trojicu predstavnika, a večeras će se direktno sudariti Lazar Ranđelović (Olimpijakos) i Nemanja Radonjić (Marselj). Tu je i Porto, pojačan Markom Grujićem, koji će debi u novom timu možda imati danas u gostima protiv Mančester sitija.

Veću minutažu u dresu Reala tražiće Luka Jović protiv Šahtjora, dok će sa pištaljkom u rukama u Madridu biti Srđan Jovanović. Sa "kraljevićima", najveći favorit za prolaz iz grupe B je Inter sa Aleksandrom Kolarovim i Filipom Stankovićem.

U grupi A, Marko Nikolić će zabeležiti debi kao trener Lokomotive iz Moskve, a jedan od aduta mu je štoper Slobodan Rajković. Ivan Šaponjić je u Atletiku, ali on odavno nije u planu trenera Dijega Simeonea, čija ekipa gostuje prvaku Evrope Bajernu.

OD 2024. igraće 36 KLUBOVA?

UEFA razmatra plan da broj učesnika LŠ sa sadašnjih 32 poveća na 36 od 2024/2025. Ta ideja se rodila zbog želje za više atraktivnih utakmica, dok je jedan od predloga da se poveća uzbudljivost i da se nokaut-faza igra na jednu utakmicu (bez revanša), kao na fajnal-ejtu u Lisabonu ove godine.

Prošle sezone, Bavarci su stigli do šampionske titule sa maksimalnim učinkom u elitnom takmičenju.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

TENISKI ZEMLJOTRES: Federer se vraća na teren!