ZVEZDA PALA NA STARTU LIGA EVROPE: Sporan gol, isključenje Stankovića i poraz koji šampion Srbije nije zaslužio

Novosti online

22. 10. 2020. u 20:10 >> 22:57

DOBRA Zvezda vraća se praznih ruku iz Nemačke. Zaslužila je po igri i prilikama mnogo više, uz utisak i da je oštećena kod prvog gola domaćina. U samom finišu, Hofenhajm je duplirao vođstvo za neuverljiv trijumf u prvom kolu Lige Evrope - 2:0 (0:0).

ЗВЕЗДА ПАЛА НА СТАРТУ ЛИГА ЕВРОПЕ: Споран гол, искључење Станковића и пораз који шампион Србије није заслужио

Foto: EPA

Crveno-beli će imati priliku za popravni već sledećeg četvrtka (19.00), na "Marakanu" dolazi češki Liberec koji je sinoć savladao Gent sa 1:0. Vremena za žaljenje nema mnogo iako ima za čim. Stankovićevi puleni bili su u najmanju ruku ravnopravan rival na terenu najvećeg gavorita Grupe L.

Prelomni trenutak desio se u 64. minutu. Defanzivac Hofenhajma Akpobuma agresivno je uklizao i odneo loptu ispred Nikolića, a u nastavku akcije Rudi je odlično pronašao Baugmartnera za 1:0. Dejan Stanković je eksplodirao od besa zbog nedosuđenog faula pre gola, pa mu je slabi španski sudija dao drugi žuti, odnosno crveni karton. Imali su Beograđani u 69. i 73. minutu dve odlične prilike za izjednačenje, oba puta je Sanogo za malo "mašio" glavom. Kazna je stigla od starog znanca Dabura u četvrtom minutu sudijske nadoknade. Vešto je Izraelac izbegao ofsajd zamku i zakucao loptu špicem pod prečku.

Trener Crvene zvezde pripremio je za evropsku premijeru specijalnu taktiku sa trojicom štopera, Milunovićem, mladim Erakovićem i Degenekom na levoj strani. Iznenađenje je bilo i to što je Spiridonović dobio priliku umesto Bena verovatno zbog boljih brzinskih sposobnosti u planiranim kontrama. Dvojica zadnjih veznih Sanogo i Nikolić bili su pokretljivi i sigurni u prvom delu, sem u dve situacije. Kada je Veljko pogrešio u dodavanju dobro se čulo kako ga Stanković opominje. Iz tog kiksa ništa se loše nije desilo, ali je bilo sreće kada je internacionalac iz Obale Slonovače izgubio loptu u 45. posle čega je Dabur pogodio stativu. To je bila jedina prava prilika domaćina u prvih 45 minuta jer je Zvezdina defanziva je delovala samouvereno i čvrsto.

Crveno-beli su opasno pripretili tri puta u zadnjih deset minuta prvog poluvremena. Sevnula je u 35. brza kontra preko Rodića po levoj strani i Flačineli je za malo ostao kratak. Posle toga je Italijan slabo reagovao kada ga je izbacio Katai, a onda je i Spiridonović izblokiran kada se činilo da će uspeti da je smesti u mrežu. Kada se sve sabere, Crvena zvezda je na ovom meču imala osam udaraca na gol protivnika i nijedan nije doneo gol.

HOFENHAJM - C. ZVEZDA 2:0 (0:0)

STRELCI: Baumgartner u 64. minutu i Dabur u 90+4. Stadion: "Prezero arena". Bez navijača. Sudija: Alehandro Hernandez (Španija) 5. Crveni karton: D. Stanković (trener Zvezde) u 65.

HOFENHAJM: Bauman 7 - Poš 6,5, Vogt 6,5, Akpoguma 6,5 - Rudi 7,5, Grilič 6 (od 46. Samaseku 7), Baumgartner 7,5, Gaćinović 6 (od 46. Gajger 6,5)- Sesenjon 6,5 (od 89. Skov -) - Dabur 7, Belfodil 6,5 (od 76. Bebu -)

C. ZVEZDA: Borjan 7 - Eraković 6, Milunović 7, Degenek 6,5 - Gajić 6,5, Sanogo 7 (od 75. Petrović -), Nikolić 7, Rodić 7 - Katai 6,5 (od 75. Vukanović -), Spiridonović 6 (od 75. Ben -) - Falčineli 6 (od 85. Pavkov -).

IGRAČ UTAKMICE: Kristof Baugmartner (Hofenhajm)

KRAJ

95. MINUT - Hofenhajm je savladao Zvezdu

93. MINUT - Hofenhajm vodi 2:0. Munas Dabur stavlja tačku na meč u Nemačkoj.

90. MINUT - Igraće se još pet minuta u Nemačkoj. Zvezda ostala bez snage.

83. MINUT - Bila je solidna šansa, Milunović tukao glavom nakon kornera Bena, malo je i sreća pogledala Baumana koji se nije proslavio intervencijom...

75. MINUT - Sanogo, druga velika šansa! Vezista iz Obale Slonovače je opet bio najviši u skoku, ali je zamalo bio neprecizan. Doduše, bio je povučen sa leđa, ali se sudija nije oglasio.

69. MINUT - Sjajna šansa za Sanoga koji je posle kornera probao glavom na centaršut Kataia, ali lopta ide daleko preko prečke. 

65. MINUT - Crveni karton za Stankovića. Protestvovao je kod glavnog sudije trener Crvene zvezde zbog ovog gola i zaradio isključenje...

64. MINUT - Hofenhajm vodi! Ljutiće se crveno-beli, na sredini terena dogodio se oštar start Akpogume na Velji Nikoliću, međutim arbitar nije ništa pokazao i Nemci su iz te akcije stigli do prednosti. Gajger za Rudija na bok, ovaj lepo u srce šesnaesterca, a tamo se našao Kristof Baumgartner i zakucao pod prečku Milana Borjana - 1:0.

53. MINUT - U drugom poluvremenu crveno-beli u potpunosti pariraju Hofu, ravnopravni su, čak i nešto više napadaju u poslednjih nekoliko minuta...

47.MINUT - Zvezdi poništen gol. Strahinja Eraković je zatresao mrežu domaćina, ali je bio u ofsajdu.

46. MINUT - I odmah dvostruka promena u domaćem sastavu. Nezadovoljan je Sebastijan Henes kako je izgledao njegov vezni red, pa je na tuširanje poslao Mijata Gaćinovića i Florijana Griliča, a na teren poslao Denisa Gajgera i Diadija Samasekua.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

45. MINUT - Stativa! Velika greška Sanoga koji je petljao s loptom dok nije mogao da pronađe slobodnog saigrača, stigla je lopta do Dabura koji iskosa pogađa stativu. Odmah je ubrzao ritam Izraelac, ali spasava se Zvezda, kraj poluvremena.

44. MINUT- Prvi karton! Žuti karton za Falćinelija, rukom je udario u lice igrača Hofenhajma.

41. MINUT - Ogroman promašaj Spiridonovića. Sada je Zvezda bila najbliža golu. Nestvarno kako je loše zahvatio loptu Spiridonovića u trenutku kada je imao prazan gol. Sve mu je lepo "spakovao" Rodić.

35. MINUT - Dve šanse za crveno-bele. Velika šansa za Crvenu zvezdu. Rodić je sve perfektno uradio. Presekao loptu, povukao napad i ubacio u srce šesnesterca. Malo je nedostajalo Falčineliju. Minut kasnije, strašan pass Kataijaza Falčinelija. Izbegao je ofsajd zamku Italijan, i pokušao da lobuje golmana Hofa... Otišla je lopta preko gola. Velika šteta.

Foto: EPA

 

24. MINUT - Traže domaći penal! Neoprezan je bio Sanogo, odneo je kukom Gaćinovića, ali srećom po Zvezdu sudija iz Španije pokazuje da se igra dalje.

22. MINUT – Šansa za Hofenhajm. Borjan brani. Grešku veznog reda Zvezde pokušao je da iskoristi Baumgartner, a Borjan mu odbranio udarac. Posle toga šutirao je i Seseonjon, ali je lopta otišla u korner

15. MINUT - Mirno u Hofenhejamu. Ima Crvena zvezda problema sa presingom Hofenhajma. Pokušavaju crveno-beli sa preskakanjem igre Bez većih šansi u Nemačkoj za sada. Hofenhajm je izveo prvi korner, ali je intervenisao Milunović. Hof ima više loptu u nogama... Na drugoj strani vrlo je aktivan Spiridonović.

10. MINUT - Opao je tempo igre nakon uvodnih jakih nekoliko minuta. Traje odmeravanje snaga na obe strane.

2. MINUT - Prvi udarac ka golu Crvene zvezde. Krenula je akcija od Sesenjona, Gaćinović je spustio loptu Rudiju. Šut sa 16 metara završio je preko gola.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (7)

Kako da vreme na poslu bude ispunjeno zadovoljstvom – Pogledajte dugačak spisak benefita koje nudi Mercator-S