STANOJEVIĆ: Đuričić nije velika prednost Radničkog, u Nišu će braniti Stojković

Novosti online

25. 10. 2020. u 15:19

FUDBALERI Partizana u ponedeljak gostuju Radničkom u Nišu u 12. kolu Superlige Srbije, a očekivanja pred meč izneo je trener crno-belih Aleksandar Stanojević.

СТАНОЈЕВИЋ: Ђуричић није велика предност Радничког, у Нишу ће бранити Стојковић

foto: M. Vukadinović

Zanimljivo je to da šef stručnog štaba kluba iz Humske nema nijednu pobedu nad Nišlijama. Za vreme njegovog prvog boravka u Partizanu, Radnički je igrao u nižem rangu, tako da nije imao priliku da trijumfuje protiv tima sa juga Srbije.

- Zanimljiv podatak... Davno je to bilo i ne sećam se. Ali svakako da se nadam prvoj pobedi protiv Radničkog. Mi smo Partizan, želimo pobedu protiv svakog tima - rekao je Stanojević.

Imao je za nardnog rivala samo reči hvale strateg crno-belih.

- Imaju širok spektar igrača, dobro igraju kod kuće i verujem da su ponovo kandidati za Evropu. E sad, da li su odmah iza nas i Zvezde po kvalitetu - mislim da nisu. Međutim svakako spadaju u vrh našeg fudbala. Imaju odličan tim, ambiciozni su.

Dosta problema sa povređenim igračima ima partizan, ali uprkos tome pobeda ne bi smela da izostane.

- Nikada ne tražim opravdanja, to od mene niste mogli da čujete. Ponekad tražim samo strpljenje i ništa više. Nema kukanja. I povrede su sastavni deo fudbala. Verujem da će i po tom pitanju krenuti nabolje, polako... Trudimo da se da napravimo tim, da napravimo igru. Malo strpljenja, biće to sve dobro.

Stanojević je istakao da bi Lazar Marković mogao da bude u konkurenciji za meč u Nišu. Ako ne sutra, onda sigurno za naredno kolo, dok Sejudu Sumu čeka malo duža pauza. Ostali su zdarvi i spremni za duel na "Čairu". Inače, Radnički sa klupe predvodi Milan Đuričić, bivši pomoćnik Save Miloševića.

- Ima to svoje prednosti, međutim naš tim se dosta i izmenio. On je iskusan trener, probaće da iskoristi sve što zna o nama, ali iskreno, ne vidim da je to neka velika prednost za Radnički.

Uroš Vitas je napustio crno-bele, a Stanojević je istakao da tokom zime neće tražiti zamenu za njega.

- nema potrebe za novim štoperom. Imamo ih četvoricu na raspolaganju. Vujačića, recimo, još nisam stigao da probam. A on kao reprezentativac Crne Gore zaslužuje šansu. Pritom, Sveta Marković se dobro pokazao i njime sam prezadovoljan.

Popović je do sada uglavnom brani na utakmicama domaćeg prvenstva, no trener Partizana ističe da je Stojković neprikosnoven.

- Stojke je neprikosnoven. On će uvek braniti na težim utakmicama i derbijima. Ali i Popović i Stevanović su pokazali da njih može da se računa. Rotiraćemo i dalje. Sutra u Nišu braniće Stojković.

Novi napadč Žan-Kristof Bajbek je debitovao u Kupu protiv Bačke, a mogao bi i prve prvenstvene minute da upiše u Nišu.

- Bajbek može da izdrži poluvreme. E sad, u kakvom ritmu to ćemo da vidimo. Što se tiče Filipa Holendera on će biti u konkurenciji za sastav. Spreman je, samo je pitanje kako će da se uklopi, da se upozna sa saigračima. U svakom slučaju, zdrav je, konkurisaće - zaključio je Stanojević.

Utakmica Radnički - Partizan igra se u ponedeljak od 17 sati.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

KADA se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

21. 09. 2024. u 19:21

Komentari (0)

POČINJE TENISKI USTANAK: Đoković je upozoravao, nisu slušali - Teniseri sada najavljuju štrajk