VUKADIN VUKADINOVIĆ ZA "NOVOSTI": Slovan nema majstora kao što je Katai

Đ. SAMOILOVIĆ

28. 10. 2020. u 19:48

SRPSKI fudbaler Vukadin Vukadinović (29) već osmu godinu zaredom šparta češkim terenima.

ВУКАДИН ВУКАДИНОВИЋ ЗА НОВОСТИ: Слован нема мајстора као што је Катаи

FOTO: AP

Promenio je nekoliko klubova (Sparta, Zlin, Jablonec, Viktorija, Teplice, Karvina) i veoma je dobro upoznat sa fudbalskim prilikama u zemlji piva i boema, pa ga pozamašan staž i te kako kvalifikuje da priča o današnjem rivalu Crvene zvezde, Slovanu iz Libereca.

- Pokazao je Liberec protiv Genta da je dobra ekipa. Nemaju izrazite individualce, ali su fizički veoma spremni i disciplinovani. Mislim da će se trener Pavel Hoftih u Beogradu odlučiti da igra povučenije i čeka šanse iz kontranapada. Crveno-beli su kvalitetniji, Slovan nema igrača poput Kataija, koji kada ima dan, jednim potezom može da reši utakmicu - kaže Vukadinović u razgovoru za "Novosti".

KOLEKTIV Tiđani i Rabušić (Liberec)FOTO: AP

U timskom sistemu Hoftiha, ipak neko mora da iskoči.

- Velika pretnja je krilni igrač, Kolumbijac Moskera koji će vrebati iz kontre. Nizak je i nezgodan. Špic Jusufi je visok, jak, dobar tehničar i često odlaže loptu na stranu ali nije preterano brz. Ni štopere Libereca ne odlikuje hitrina, mnogo su bolji u duel igri, a slaba tačka je Tiđani iz Obale Slonovače - kaže srpski internacionalac.

SVESNI DA SU AUTSAJDERI

PROBLEMI koje su crveno-beli imali sa koronom, našli su mesto i na stupcima sportske štampe u Češkoj.

- Mediji su dobro upoznati sa kvalitetima Kange, i pomno su pratili njegovu situaciju sa virusom korona. Generalno su upoznati sa Zvezdom, njenom trofejnom tradicijom, kao i partijama u prvenstvu. Vide je kao favorita, ali daju dobre šanse i Slovanu za povoljan rezultat - podvlači Vukadinović.

Slovan je bez takmičarskih utakmica u prvenstvu, igra samo u Evropi zbog epidemiološke situacije u Češkoj. Međutim, ni Zvezda ne može da računa na svog 12. igrača.

- Tačno je da nemaju širok roster, ali svakako je Zvezdina prednost što Česi ne igraju ligu. Ipak, hendikep crveno-belih će biti izostanak navijača. Sećam se kada sam gostovao sa Spartom na "Marakani", mi smo na toj utakmici gubili 2:0 već u tunelu kada smo čuli huk sa tribina - govori Vukadinović, koji je u Srbiji igrao za beogradski Hajduk.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

POČINJE TENISKI USTANAK: Đoković je upozoravao, nisu slušali - Teniseri sada najavljuju štrajk