KATAI MAGIKO: Imamo kvalitet da prođemo grupu, pišemo nove stranice istorije!

Z. ĆOROVIĆ

30. 10. 2020. u 20:47

LEPE li pobede. Svaki Zvezdin navijač bar će još nekoliko dana uživati i meračiti peticu protiv Libereca (5:1).

КАТАИ МАГИКО: Имамо квалитет да прођемо групу, пишемо нове странице историје!

Aleksandar Katai / Foto N. Paraušić

Njihovi ljubimci ovoga puta su im podarili "sve što su želeli i sve što su hteli", najviše radost koju odličan fudbal unosi u život. Pogotovo u ovoj turobnoj "korona stvarnosti", zbog koje su, nažalost, u blistavoj noći tribine "Marakane" zjapile prazne.

Predstava protiv Libereca rasplamsala je nadu u evropsko proleće. Bila je nadahnuta, raznovrsna, efektna i začinjena magijom jednog od retkih fudbalskih romantika što još igraju u Srbiji. Aleksandar Katai je imao svoj šou, istorijska petica najviše će se pamtiti po njegovim majstorijama i golu posle slaloma kroz češku odbranu.

- Osećaj je fenomenalan, ostvarili smo sjajnu i ubedljivu pobedu - srećan je Katai. - Raduje me što smo bili opasni u napadu, stvarili veliki broj šansi, ali i to što nismo dozvolili protivniku da se razigra i da nam zapreti. Verujem da su svi zvezdaši srećni. Samo su nam oni nedostajali da zaokružimo sjajnu partiju.

BEN U TIMU KOLA

DVA gola i asistencija doneli su Zvezdinom napadaču El Fardu Benu mesto u idealnom timu drugog kola Lige Evrope i to na desnom krilu. U najboljoj ekipi nalaze se još: Busato (CSKA Sofija), Dalo (Milan), Gelin (Antverpen), Gregersen (Molde), Barišić (Rendžers), Lindl (Volfsburg), Vilok (Arsenal), Elionusi (Seltik) i Manu (Ludogorec).

Sledećeg četvrtka na "Marakanu" dolazi Gent, zatim sledi gostovanje istom rivalu. Posle rapsodije sa Liberecom samopouzdanje je sve veće.

- Naš cilj je proleće u Evropi i verujemo u to. Grupa jeste teška, imamo odlične protivnike, ali imamo kvalitet da je prođemo. Verujem da možemo do jednog od prva dva mesta u grupi koje vode dalje. Drago mi je što sa Zvezdom imam priliku da igram grupnu fazu Lige Evrope. Prvi put kada sam bio, nismo uspevali da doguramo dotle i tada mi je bilo jako krivo. Zato je sada sve kako treba, pišemo nove stranice istorije i ubeđen sam da možemo mnogo.

NAJVEĆE UEFA POBEDE

C. zvezda - Didelanž 9:1 (1957. - 1/16 KEŠ)

C. zvezda - Linfild 8:0 (1969. - 1/16 KEŠ)
C. zvezda - Hibernijans 8:1 (1981. - 1/16 KEŠ)
c. zvezda - Kolheti 7:0 (1998. - Kup UEFA kval.)
C. zvezda - Ventspils 7:0 (2011. - Liga UEFA kval.)
Komilo - C. zvezda 2:7 (1971. - 1/16 KPK)
Avenir - C. zvezda 1:6 (1974. - 1/8 KPK)

Nadimak Magiko dali su mu navijači, a tako ga često zove i trener Dejan Stanković. Svaku utakmicu ulepša bar jednim svojim driblingom ili potezom.

- Mene taj nadimak tera da budem još bolji. Uvek želim da navijačima donesem radost. Ne mogu da sakrijem da mi prijaju lepe reči, kao i prava atmosfera na stadionu. Mnogo nam fale naši zvezdaši i njihova pesma. Kada proslavljamo golove, čudno je što ih nema. Navikli smo se pomalo na to, ali jedva čekamo njihov povratak - ističe Katai. 

GRUPA L

C. zvezda - Liberec 5:1 (2;1)
Gent - Hofenhajm 1:4 (0:1)
1. Hofenhajm 2 2 0 0 6:1 6
2. C. zvezda 2 1 0 1 5:3 3
3. Liberec 2 1 0 1 2:5 3
4. Gent 2 0 0 2 1:5 0


Treće kolo (5. novembar): C. zvezda - Gent, Hofenhajm - Liberec, Četvrto kolo (26. novembar): Gent - C. zvezda, Liberec - Hofenhajm,  Peto kolo (3. decembar): C. zvezda - Hofenhajm, Gent - Liberec,
Šest kolo (10. decembar): Liberec - C. zvezda, Hofenhajm - Gent.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

POČINJE TENISKI USTANAK: Đoković je upozoravao, nisu slušali - Teniseri sada najavljuju štrajk