NEMCI IM NAPUNILI MREŽU DO VRHA: Belgijski predstavnik ne pamti krizu kao na početku sezone 2020/21

Đ. S.

30. 10. 2020. u 21:02

GENT je posle žreba predstavljen kao atraktivniji rival od Libereca, s kojim će se Crvena zvezda direktno "pobiti" za drugo mesto grupe L Lige Evrope, pošto je prvo već bilo "rezervisano" za Hofenhajm.

НЕМЦИ ИМ НАПУНИЛИ МРЕЖУ ДО ВРХА: Белгијски представник не памти кризу као на почетку сезоне 2020/21

Mohamadi (Gent) / Foto AP

Ipak, nedavni rezultati belgijskog kluba, kao i "petardiranje" Libereca koji je u prvom kolu dobio Gent (1:0), pokazatelj su da to baš i nije slučaj, i da bi reprizom izdanja protiv Čeha, srpski šampion narednog četvrtka mogao jednom nogom da zagazi u vode evropskog proleća.

Pre svega zato što Gent ima četiri uzastopna poraza, dva u prvenstvu, dva u LE. Onaj od Hofenhajma u četvrtak (1:4) i Serkl Briža pre dve nedelje (5:2) bili su poprilično ubedljivi, i pokazatelj su porozne odbrane. 

Jedan od glavnih razloga za tako slabe partije je i trenerska vrteška u belgijskom klubu, budući da ih sada vodi Vim de Veker, treći stručnjak od početka sezone. Prvo je Džesi Torp otišao u Genk u avgustu, da bi njegova zamena, Laslo Bolonji, izdržao samo tri meča. 

Što se tiče De Vekera, on je samo 2017. privremeno vodio Antverpen i jasno se vidi doza neiskustva, a tim se nalazi na 13. mestu u ligi.

Takođe, Gent je letos ostao bez glavnog igrača Džonatana Dejvida, koji je prodat Lilu za 32 miliona evra, ali taj novac nije uložen u adekvatne zamene. Najbolji strelac ove godine im je Ukrajinac Roman Jaremčuk (četiri gola), ujedno i najskuplji igrač (11 miliona po "Transfermarktu"). 

DE VEKER: NE KORISTIMO ŠANSE

PROMAŠEN penal u prvom poluvremenu, kao i bolja igra Hofenhajma u drugom, po rečima Vima de Vekera, trenera Genta, presudni su bili za ubedljiv poraz.

- Loše je što ne koristimo šanse, i evropski timovi to kažnjavaju - smatra De Veker.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

Ovo je najpopularnija destinacija u toku septembra i oktobra Last Minute akcija! Platite 6 noćenja, a boravite 9 ili 10!