PRETI ŠEVČENKOV LJUBIMAC: Veoma je jak, tehnički dobro potkovan i zovu ga Terminator

Z. ĆOROVIĆ

04. 11. 2020. u 08:00

UKRAJINSKI "bufalo" biće najveća pretnja Crvenoj zvezdi sutra (21.00) na "Marakani" u trećem kolu LE.

ПРЕТИ ШЕВЧЕНКОВ ЉУБИМАЦ: Веома је јак, технички добро поткован и зову га Терминатор

EPA/EFE

Napadač Genta Roman Jeremčuk (24, 191 cm) najskuplji je igrač i zvezda tima, neko oko koga se sve vrti. Belgijanci su ga pre četiri godine kupili od Dinama iz Kijeva za dva miliona evra, a sada mu je vrednost 11. Zbog Jeremčuka je u septembru promenjen trener, a u reprezentaciji (14 mečeva, 5 golova) ljubimac je selektora Andreja Ševčenka.

- Sećam ga se još dok je bio na pozajmici u Aleksandriji, igrao sam nekoliko puta protiv njega - odlično poznaje Jeremčuka bivši srpski fudbaler Željko Ljubenović, koji je od 2006. do 2018. igrao u Ukrajini, a sada u toj zemlji završava trenersku Pro licencu.

DEBITANT IZ ITALIJE NA CENTRU

MIHAEL Fabri (37), italijanski sudija, deliće pravdu na meču koji se igra na stadionu "Rajko Mitić" između Crvene zvezde i Genta. Za Fabrija, ovo će biti debitantski nastup u grupnoj fazi nekog međunarodnog takmičenja, budući da je do sada vodio kvalifikacione duele.

- Vratio se u Dinamo, gde nije imao zapaženu ulogu. Mlad je otišao u Gent i od tada mu je karijera u uzlaznoj putanji. Sada je na vrhuncu i uskoro će se sigurno preseliti u neki veći u klub.

Sada Romana zovu "ukrajinski bufalo" jer je belgijski klub dobio nadimak po bizonu i priča sa Divljeg zapada. Često mu novinari "tepaju" i da je pravi Terminator.

- Veoma je snažan, tehnički dobro potkovan, i ima snažnu levicu. Najvažniji kvalitet mu je osećaj za gol, nađe se tamo gde treba da bude. Opasan je, ne boji se da igra. U reprezentaciji Ukrajine trenutno je prvi špic, Ševčenko ga najviše forsira, a on mu to poverenje vraća golovima.

Željko Ljubenović FOTO: N. Skenderija

- Ukrajinske novine stalno pišu o Jeremčuku, tako sam saznao da su u Gentu bukvalno zbog njega oterali prethodnog trenera Lasla Bolonjija. Nešto je kritikovao taktiku, pa ga je trener sklonio dve utakmice. Uprava je smenila Bolonjija i stala uz svog najboljeg igrača. Imao je on odlične ponude letos, ali ga Gent nije pustio zbog Evrope. Obećali su da će ga pustiti na zimu.

Pred dolazak u Beograd na meč sa Zvezdom Jeremčuk je u belgijskoj ligi postigao het-trik protiv Beverena.

- Biće pretnja ako mu Zvezdini defanzivci ostave prostor. Međutim, ukoliko crveno-beli budu na nivou kao protiv Libereca, onda nemamo šta da brinemo. Iz iskustva znam da belgijsko prvenstvo nije ništa posebno i da tamo može svaki naš igrač da igra i napravi karijeru. Zvezda je bolja i verujem da će to pokazati, kao i da se Jeremčuk neće naigrati na "Marakani" - uveren je Ljubenović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

Kako da vreme na poslu bude ispunjeno zadovoljstvom – Pogledajte dugačak spisak benefita koje nudi Mercator-S