ISPOVEST VAN BASTENA: Funkcionisanje zgloba mi je bilo limitirano

V. N.

06. 11. 2020. u 18:46

ŠEST godina igranja za Ajaks, osam za Milan, 218 golova na 280 odigranih utakmica...

ИСПОВЕСТ ВАН БАСТЕНА: Функционисање зглоба ми је било лимитирано

FOTO: EPA/ANATOLY MALTSEV;

Sve to predstavlja ličnu kartu legendarnog Marka van Bastena (56), čija se karijera prerano završila u 31. godini, posle neuspešne borbe sa teškom povredom zgloba. Legendarni "leteći" Holanđanin otvorio je dušu "Skaju" i otkrio mračnu stranu života i karijere.

Prvi problemi su počeli još 1986. na meču sa Groningenom.

- Uklizao sam i odjednom sam osetio da sam povredio zglob. Veliki je problem što je u to doba doktor to smatrao za lakšu povredu i rekao mi da ću moći normalno da igram i pored toga. I ja sam nastavio, ali sam sve vreme osećao bol.

Pokušavao je mnogo toga Van Basten kasnije, išao na operacije...

- Probao sam mnogo različitih stvari da bih spasao karijeru, ali kost je postala tako osetljiva da je mogla da se polomi u svakom trenutku. Na kraju, samo sam želeo da bol nestane.

Van Basten tvrdi da zbog povrede nije mogao da se igra u parkiću sa svojom decom, nije mogao čak ni da se penje uz stepenice kuće i da mu je zglob u 32. godini izgledao kao zglob čoveka od 80 godina. Ipak, u jednoj situaciji mu je to pomoglo.

- Funkcionisanje zgloba mi je bilo limitirano. Da nije bilo tako, ne bih na onakav način mogao da zahvatim loptu protiv SSSR i postignem antologijski gol - zaključio je Van Basten.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

POČINJE TENISKI USTANAK: Đoković je upozoravao, nisu slušali - Teniseri sada najavljuju štrajk