BORJAN POSLE POBEDE NAD GENTOM: Da završimo posao u Belgiji

Z. ĆOROVIĆ

06. 11. 2020. u 19:31

IGRAČI Genta u neverici se hvataju za glavu, dok Zvezdini pritrčavaju, grle i ljube svog junaka.

БОРЈАН ПОСЛЕ ПОБЕДЕ НАД ГЕНТОМ: Да завршимо посао у Белгији

FOTO: FK Crvena zvezda

Urnebesna, lepa slika iz petog minuta sudijske nadoknade kada je golman crveno-belih ko zna odakle iskočio i panterskim skokom zaustavio već viđeni gol i nepravedno izjednačenje. Raširio je kišobran ispod hladnog tuša i zaštitio saigrače. Kad se primi pogodak u samom finišu, to "šokira i ubije ekipu", a ovaj bi joj dobro posekao krila ka evropskom proleću.

ZARADA VEĆ 6.700.000 €

KASICA na "Marakani" sve više se puni. Svaka pobeda u Ligi Evrope donosi 570.000 evra, pa je Zvezda sa dva trijumfa protiv Genta i Libereca zaradila 1.140.000 evra.
Uz prihode iz kvalifikacija, za plasman u LE i bonuse na koeficijent, srpski šampion je ove godine na međunarodnoj sceni inkasirao 6,7 miliona. Lepe svote čekaju crveno-bele ukoliko se domognu naredne faze. Prvo mesto u grupi garantuje milion, a drugo 500.000 evra, s tim što je bonus za plasman u šesnaestinu finala pola "miliončeta".

Zato se u prethodne četiri godine jedno pravilo u Zvezdi ne menja: kad je najvažnije, kad se lomi - tu je Milan Borjan. Superheroj protiv Krasnodara, Salcburga, Liverpula, Kopenhagena sada i Genta (2:1) u trećem kolu Lige Evrope.

- Neverovatna utakmica, momci su odradili sjajan posao - kapitenski je sve pohvalio Borjan.

- Svi zaslužuju čestitke. Idemo dalje, moramo da pobedimo i u Belgiji, da osiguramo proleće u Evropi. Imamo odličnu priliku da opet napravimo nešto dobro, nešto da se pamti kao i prethodnih godina. Ova generacija tek treba ta pokaže koliko vredi. A ja mislim da vredi mnogo.

Kako do šesnaestine finala

PROLEĆE u Evropi je blizu, ali bi svako opuštanje moglo da zakomplikuje Zvezdine planove. Crveno-beli bi već u sledećem kolu, 26. novembra, mogli da 99 odsto izbore plasaman u narednu rundu LE ukoliko se poklope dva uslova - pored pobede u Gentu, da Hofenhajm slavi u gostima Liberecu. Svi drugi ishodi prave veliki broj kombinacija pred peto kolo u kome srpski šampion dočekuje Hofenhajm. U poslednjoj rundi, Zvezda gostuje Česima, pa u slučaju istog broja bodova gleda se međusobni skor, tako da "petica" iz prvog duela ima veliki značaj.

Ni ranije nije hteo da priča o svojim podvizima, pa neće ni sada. Bez trunčice lažne skromnosti.

- Svaka odbrana je bitna. Ne volim mnogo da ih komentarišem zato što smo svi mi jedna grupa pravih, iskrenih prijatelja. Kako u svlačionici, tako i van nje. Ja radim za tim, baš kao i oni za mene. Verujem da je ključ uspeha to što smo mi pravi drugari. Kada na kraju sve ispadne dobro, zasluge su zajedničke.

FOTO: N. Paraušić

Borjan je ponosan što je kapiten i simbol ove jake, evropske Zvezde.

- Otkako sam ja u klubu, a to je već četiri godine, Zvezda je odigrala "hiljadu" dobrih partija. I ova je bila jedna od tih, važnih. Posle Libereca, pobedili smo i Gent na "Marakani". Pre toga, ostavili smo dobar utisak sa Hofenhajmom, uprkos porazu. Imamo kvalitet da prođemo grupu, pa da posle toga napadnemo još veći cilj.

DEGENEK: GOLMAN I GOSPODIN

ŠTOPER crveno-belih Miloš Degenek izdvojio je paradu svog golmana u prvi plan.
- Čestitao bih Borjanu na fenomenalnoj odbrani, pokazao je da je veliki gospodin i golman, igra zaista fenomenalno i pored svega što mu se dešava van terena. Protiv Genta osvojili smo tri važna boda. Mislim da smo se držali dobro, da smo pokazali karakter i da smo jedna velika ekipa. Šef stručnog štaba Dejan Stanković nije bio u prilici da nas vodi sa klupe ni na ovoj utakmici, a i pored toga smo uspeli da ostvarimo još jednu pobedu i napravimo fenomenalan rezultat - istakao je Degenek.

Nedostajali su mu huk sa tribina i navijačka eksplozija da kompletiraju pravo slavlje.

- Sve je mnogo lakše kada nas ponesu navijači. Da su oni bili, siguran sam da bismo mnogo ranije rešili utakmicu sa Gentom i da ne bi bilo neizvesne završnice. Ne znam dokle će ovo sa koronom da traje, samo da prođe. Kako bi bilo lepo da na proleće zajedno sa "delijama" bijemo evropske bitke - nada se Borjan.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

POČINJE TENISKI USTANAK: Đoković je upozoravao, nisu slušali - Teniseri sada najavljuju štrajk