NALJUTIO SE I TRAŽIO PREKID SARADNJE PO SVAKU CENU: Raskinut najveći ugovor u istoriji sporta vredan 365 miliona dolara!

Novosti online

08. 11. 2020. u 14:14

‚AMERIČKI ESPN objavio je da je meksički bokser Kanelo Alvarez raskinuo ugovor sa promoterskom kompanjom i tako ostao bez najvećeg ugovora u istoriji sporta!

НАЉУТИО СЕ И ТРАЖИО ПРЕКИД САРАДЊЕ ПО СВАКУ ЦЕНУ: Раскинут највећи уговор у историји спорта вредан 365 милиона долара!

FOTO: EPA

Do raskida je došlo dva meseca pošto je Alvarez objavio da će tužiti “Golden Boy Promotions” i striming platformu “DAZN” zbog nepoštovanja ugovora, a preko svojih predstavnika je zahtevao isplatu od 280 milona dolara i raskid ugovora.

Alvarez je ugovor potpisao 2018. godine i po njemu je za 11 borbi trebalo da inkasira 365 miliona dolara. To je u trenutku potpisa bio najveći ugovor u istoriji sporta (u međuvremenu ga je prestigao Patrik Mahoms), a Alvarez je do danas prema tom ugovoru odradio tek tri borbe.

Kanelo je osim s “Golden Boy Promotionsom”, čiji je prvi čovek slavni Oskar de la Hola, raskinuo ugovor i s DAZN-om. De La Hoja je rekao kako je “tužba rešena na zadovoljstvo svih zainteresovanih strana” i meksičkom bokseru poželeo puno sreće u budućnosti. To je potvrdio i Kanelov menadžer i trener Edi Rejnoso.

Istovremeno, ESPN saznaje da će se Kanelo boriti već 19. decembra, a protivnik bi trebalo da mu bude IBF prvak u supersrednjoj kategoriji Kaleb Plant (skor 20-0).

Alvarez se nije borio od 2. novembra 2019. kada je u 11. rundi nokautirao Sergeja Kovaljeva i osvojio WBO titulu u poluteškoj kategoriji.

(BLIC) 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

Wolt i Mercator spajaju domaće proizvode sa popustima