U SUSRETU MEČU DECENIJE: Evo koliko će Srbija zaraditi ako se plasira na EP i ko deli pravdu na Marakani

Novosti online

10. 11. 2020. u 11:48

SRBIJA i Škotka u četvrtak od 20.45 igraju finale baraža na stadionu "Rajko Mitić" za odlazaka na Evropsko prvenstvo.

У СУСРЕТУ МЕЧУ ДЕЦЕНИЈЕ: Ево колико ће Србија зарадити ако се пласира на ЕП и ко дели правду на Маракани

Foto: N.Paraušić

Ako pobede Škotsku i plasiraju se na Evropsko prvenstvo, reprezentativci Srbije dobiće polovinu nagrade od 9,25 miliona evra, koju će UEFA isplatiti FSS .

Ali, kako bi dodatno motivisali izabranike Ljubiše Tumbakovića, čelnici FSS su im još pred polufinale baraža za Norveškom (2:1) obećali dodatne premije. Reč je o sumi od 500.000 evra, koju će proporcionalno minutima provedenim na terenu, "orlovi" podeliti između sebe, ali tek kad sruše i Škotsku.

Inače, Fudbalski savez Srbije dobiće od UEFA nagradu od 9,25 miliona evra ako se "orlovi" plasiraju na Evropsko prvenstvo, a polovinu tog novca podeliće između sebe igrači, stručni štab i zaposleni u administraciji, saznaje Informer. To znači da će kapiten Aleksandar Kolarov i drugovi dobiti na raspolaganje oko 4,6 miliona evra.

Pravdu na utakmici između Srbije i Škotske deliće Španac Antonio Mateu Laoz.

Arbitar iz Valensije spada u grupu najboljih sudija.Podsećanja radi, bio je sudija na meču Ukrajina – Srbija u Lavovu, kada je naš državni tim ponižen "petardom“ u mreži. 

Foto: N.Paraušić

 

Takođe, vodio je meč Crvena zvezda – Liverpul u Ligi ampiona, kada je srpski prvak ostvario najveću pobedu od 1991. godine (2:0).  Španac je i tda dobro odradio posao. 

Igrači koji su 2015. godine osvojili svetsku titulu na Novom Zelandu takođe pamte sudiju iz Valensije. Vodio meč Srbije i Mađarske u osmini finala Mundijalita, koji su "orlići" dobili sa 2:1. Tada su meč završili sa desetoricom, jer je pocrveneo Milan Gajić.

Antonio Mateu Laoz je vodio u karijeri 95 međunarodnih utakmica, što se tiče penala dosudio je 15:12 za domaćina, a broj crvenih kartona 9:6 za goste.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

KADA se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

21. 09. 2024. u 19:21

Komentari (0)

Kako da vreme na poslu bude ispunjeno zadovoljstvom – Pogledajte dugačak spisak benefita koje nudi Mercator-S