ZA ALBANCE NE VAŽE ISTA PRAVILA? Pune tribine na meču u pčinjskoj okružnoj ligi, uprkos merama Vlade

V. N.

10. 11. 2020. u 21:09

SVE moguće epidemiološke mere Vlade Srbije za suzbijanje širenja virusa korona prekršene su na utakmici Pčinjske okružne lige (peti rang), između domaćina Trnovca i Lugine, budući da se na tribinama našao veliki broj navijača, bez maske, pribijenih jedni uz druge.

ЗА АЛБАНЦЕ НЕ ВАЖЕ ИСТА ПРАВИЛА? Пуне трибине на мечу у пчињској окружној лиги, упркос мерама Владе

Foto: Printskrin

U trenucima kada virusna pandemija hara Srbijom, veliki broj pretežno albanskog stanovništva sa juga zemlje se oglušio o naredbe Vlade o zabrani okupljanja, kao i o instrukcije FSS koje striktno zabranjuju prisustvo publike na stadionima, i važe za sve utakmice, od Superlige do "betona".

Derbi kazne

ZBOG nepoštovanja protokola za suzbijanje širenje virusa korona, disciplinska komisija FSS, nedavno je kaznila i večite rivale. Partizan kao domaćin i organizator 163. derbija morao je da plati milion dinara zbog većeg broja od dozvoljenih lica u Zapadnoj loži i zloupotrebe fotoreporterskih akreditacija, dok je Crvena zvezda kažnjena sa 300.000 dinara, jer igrači na klupi i pojedini članovi nisu imali masku.

Iz Fudbalskog saveza Pčinjskog okruga kažu da su organizator Trnovac i gosti iz Preševa i pre utakmice upozoreni da apeluju na svoje pristalice da ne dolaze i da time spreče ovakvu situaciju, pošto su njihovi susreti u prošlosti privlačili ogromnu pažnju tamošnje javnosti.

- Predstavnici FS Pčinjskog okruga su u četvrtak održali preventivni sastanak sa predstavnicima klubova Trnovac i Lugina, kako bi uticali na svoje navijače, i poručili im da ne dolaze na utakmicu. To smo učinili, jer između ovih dveju ekipa vlada veliko sportsko rivalstvo, i njihove utakmice su u prošlosti znale da budu vrlo posećene, jer smo očekivali ovako nešto - rekao je, za "Novosti", Blagoje Tabaš, predsednik Saveza.

Sam Tabaš nije prisustvovao pomenutom susretu, jer, kako kaže, poštuje mere naše vlade, i smatra da bi isto trebalo da učine svi njeni građani. Zapisnik od delegata još nije dobio, ali jasno je da je domaćin, u ovom slučaju FK Trnovac, napravio veliki propust kada je u pitanju organizacija meča.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

HRVAT SVE PRIZNAO, I TO U KAMERU! Ovo je rekao o derbiju Zvezde i Partizana (VIDEO)