KO JE SREBRENKO REPČIĆ, OTAC UBIJENOG VEDRANA? Najbolji strelac Sarajeva, šampion sa Zvezdom, gurnuo Drogbu u vatru

Novosti online

11. 11. 2020. u 12:04

U BEOGRADSKOM naselju Braće Jerković ubijen je Vedran Repčić, sin bivšeg asa FK Crvena zvezde.

КО ЈЕ СРЕБРЕНКО РЕПЧИЋ, ОТАЦ УБИЈЕНОГ ВЕДРАНА? Најбољи стрелац Сарајева, шампион са Звездом, гурнуо Дрогбу у ватру

Foto: N.Paraušić

Srebrenko Repčić, čiji je naslednik ubijen danas u prestonici Srbije, jedno je od čuvenijih imena crveno-belih.

Čak četiri sezone bio je najbolji strelac FK Sarajevo, pa je u leto 1979. stigao na "Marakanu".

U prvoj sezoni je sedam puta matirao suparničke čuvare mreže, a i dalje se pamti njegov evro-šou protiv Bajerna.

Naime, posle 2:0 za Bavarce u osmii finala Kupa UEFA, Zvezda ja na našem najvećem stadionu povela sa 3:0 uz gol Repčića u 50. minutu za toliko željenih tri razlike (prethodno su strelci bili Dule Savić u trećem i Vladimir Petrović Pižon u 42. minutu). Ipak, legendarni Diter Henes je sa dva pogotka, u 68. i 72. minutu, raspršio snove crveno-belih.

Srebrenko Repčić je iz Beograda otišao 1983. u Fenerbahče, s kojim je postao šampion Turske, uz dva trofeja Superkupa. Karijeru je potom počeo da privodi kraju u zapadnom delu Evrope - najpre je igrao za Standarda iz Liježa (od 1985. do 1988.), a sledeće sezone je odigrao svoje poslednje prvenstvo, i to kao član francuskog Gengana.

Potom se oprobao i kao trener, a interesantno je da je u francuskom Levaliju jedan od njegovih fudbalskih đaka u sezoni 1996/1997. bio potonji svetski poznati golgeter, Didije Drogba, tada 18-godišnjak.

Repčić je omogućio Drogbi da pokaže sav svoj raskošan talenat, odmah je pozvan i u seniorski tim, ali Žak Lončar, tadašnji strateg, nije hteo da mu ukaže veliku šansu, pa je prešao u Le Man, a paralelno s tim počeo da studira. Repčić, rođen 1. decembra 1954. u Bosanskom Šamcu, nedugo zatim je napustio karijeru trenera, time i fudbal u kome se najviše proslavio kao ofanzivni vezista.

Njegov sin Vedran imao je 41 godinu kada je iz više hitaca vatrenim oružjem ubijen danas u Beogradu, a na njega je pucano i 2015. godine, kada je bio ranjen.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

KADA se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

21. 09. 2024. u 19:21

Komentari (2)

HRVAT SVE PRIZNAO, I TO U KAMERU! Ovo je rekao o derbiju Zvezde i Partizana (VIDEO)