PETICIJA PROTIV MIHAJLOVIĆA: "Ugledni građani" Bolonje traže od srpskog trenera da se odrekne Arkana

Novosti online

11. 11. 2020. u 16:34

SRPSKI trener Siniša Mihajlović od letos je počasni građanin Bolonje, ali zvanično još nije prošao ceremoniju u gradskoj kući, razlog je naravno korona.

ПЕТИЦИЈА ПРОТИВ МИХАЈЛОВИЋА:  Угледни грађани Болоње траже од српског тренера да се одрекне Аркана

FOTO: EPA

Sada se međutim pojavila peticija koju je potpisalo nekoliko uglednih građana Bolonje koji smatraju da Miha mora da se odrekne "svog prijatelja Arkana" ako želi da i zvanično primi ključeve italijanskog grada!

Oni navode da je Mihajlović ranije otvoreno govorio o prijateljstvu sa pokojnim Arkanom, a smatraju da čovek koji ima takve prijatelje - ne zaslužuje da bude počasni građanin Bolonje.

- Arkan i ja smo bili prijatelji, ali sportski prijatelji. On je bio vođa navijača Crvene zvezde, kada sam ja igrao u Zvezdi, a kasnije je uvek bio na pripremama reprezentacije. I ne osećam se krivim što je Deju Savićevića i mene voleo više od ostalih. Ne želim da ga se odreknem jer bih bio licemer. Svi smo, uostalom, radili gluposti, kretenizme. I mi, i Hrvati. Ubijalo se s obe strane, zašto se lažemo, pa niko nije ni čist niti nedužan! Arkan je spasio život mojoj tetki. Bila je zarobljena od srpske strane, on ju je uočio i spasio zbog mene. To se ceni - govorio je Mihajlović o Arkanu 2016. godine.

Gradonačelnik bolonje, ali i ogromna većina gradskih većnika, nisu se obazirali na kritike nekolicine opozicionara ni kada su u julu doneli odluku o proglašenju, tako da je malo verovatno da će i ova peticija imati bil okakvog uticaja na proglašenje Mihajlovića počasnim građaninom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

POČINJE TENISKI USTANAK: Đoković je upozoravao, nisu slušali - Teniseri sada najavljuju štrajk