GORDAN PETRIĆ ZA "NOVOSTI": Za borbene Škote je svaki meč finale

N. ILjUKIĆ

12. 11. 2020. u 09:00

AKO iko poznaje Škote i njihov fudbal u dušu od svih Srba, onda je to Gordan Petrić (51).

ГОРДАН ПЕТРИЋ ЗА НОВОСТИ: За борбене Шкоте је сваки меч финале

FOTO: M. Vukadinović

Nekadašnji as Partizana, koji je posle Humske 1 nosio dresove Dandi junajteda (1993-1995), slavnog Rendžersa (1995-1998) i Hartsa (1999-2001), zna kako Škoti dišu ispred stadiona, na stadionu, u svlačionici, na terenu...

- Da znate da oni dolaze u Beograd motivisani onoliko koliko je motivisana i naša reprezentacija. Imaju u svom sastavu igrače koji svake srede ili svakog vikenda igraju mečeve koje doživljavaju kao neko finale. Navikli su da igraju pred punim stadionima, ali su se donekle navikli i na nove okolnosti i prazne tribine koje će da ih dočekaju i u Beogradu - raportira iz Slovenije za "Novosti" Gordan Petrić, samo što je juče završio jutarnji trening u svojoj Gorici, na čiju klupu je seo ovog leta.

Asovi robertson i mektominej

ZA razliku od selekcije Srbije, gde će biti mnogo asova iz velikih evropskih klubova na terenu i na klupi, Škoti se najviše uzdaju u dvojicu.
- Robertson iz Liverpula i Mektominej iz Mančester junajteda su najzvučnija imena, ali će i ostali pokazati zašto Škotsku krasi epitet kolektivne, uporne i odgovorne ekipe - kaže Petrić.

Kroz niske beogradske oblake danima se oseća da Srbija igra istorijski meč protiv Škota.

- Nas možda nije bilo 20 godina na tom prvenstvu, ali oni su ga poslednji put igrali pre 24 godine. Pored toga, u Beogradu će da se bore za priliku da sledeće godine igraju šampionat u svojoj zemlji, jer su u grupi koja će se igrati u Londonu i Glazgovu - dodaje Petrić.

Ali crta patriotizma i optimizma isijava iz nekada sjajnog štopera kojeg su Škoti odavno snimili i izabrali, jer je bio kao rođen za njihov stil igre.

- Mi imamo bolje igrače na papiru. Nadam se da će to da bude očigledno i na terenu. Oni forsiraju formaciju 3-4-1-2, naš selektor voli sistem 3-4-3. Ali očekujem taktičku borbu, čiji ishod može da odluči jedan genijalan potez, jedna greška - zaključuje Petrić.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

KADA se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

21. 09. 2024. u 19:21

Komentari (0)

TUGA: Preminula velika NBA legenda! Odmah se oglasio Čarls Barkli