TIP U NOVOM BROJU: Srbija protiv Mađarske i Rusije za prvenac i opstanak!

NAŠA selekcija bez suspendovanog selektora na utakmici protiv suseda u nedelju o o „Zbornaju komandu“ još nismo dobili pod imenom Srbija

ТИП У НОВОМ БРОЈУ: Србија против Мађарске и Русије за првенац и опстанак!

FOTO: AP

Čitava pažnje sportske javnosti u našoj državi bila je preusmerena  na finalnu utakmicu baraža između Srbije i Škotske. Ulog je bio odlazak na Evropsko prvenstvo, pa je takav stav javnosti i opravdan.

Ali, pomalo se zaboravilo da "orlovi" nezavisno od ishoda sukoba sa Škotima, imaju još dva izazova u narednih sedam dana - prvo sa Mađarskom u Budimpešti u nedelju, pa zatim tri dana kasnije Rusiju dočekujemo u Beogradu, u okviru Lige Nacija, takmičenja koje nam je na kraju krajeva i donelo šansu za odlazak na kontinentalni šampionat.

  • LIGA C NIJE SMAK SVETA

Velika pobeda nad Norveškom prošlog meseca, zamaskirala je činjenicu da smo pomalo i podbacili u grupi u kojoj pored Mađarske i Rusije igra i Turska. Nismo ostvarili nijednu pobedu, i pred ulazak u poslednja dva kola imamo samo dva boda, iz dva remija sa Turcima (2:2, 0:0), dok su nas Rusi i Mađari tukli, i poslednji smo na tabeli. Zato će ovo biti savršena prilika za prvu pobedu i beg sa dna, jer u suprotnom ispadamo u Ligu C. To i nije toliko loše ako se uzme u obzir da bi eventualnim osvajanjem te lige ponovo imali lakši put do baraža za EP 2024. godine, ali sigurno je da želja svih u domaćoj reprezentaciji da se odmeravaju sa najboljima, i barem za sada ostanu u drugom rangu Lige nacija.

  • DEFANZIVNE SEVERNE KOMŠIJE

Prvi na redu su Mađari, koji su nas opijene slavljem iz Osla dobili u Beogradu (0:1). Izveo je tada selektor Srbije Ljubiša Tumbaković (suspendovan za meč sa Mađarskom) znatno drugačiji sastav u odnosu na Norvešku, i čini se svesno "žrtvovao" rezultat kako bi odmorio heroje sa stadiona "Uleval". Slično bi u pogledu tima koji će istrčati u Budimpešti, moglo i ove nedelje da bude posle susreta sa Škotima, i ako se uzme da su severne komšije defanzivno orijentisaniji tim, ne bi trebalo očekivati vatromet. 
Mađari su, inače, prošlog meseca došli u znatno slabijem sastavu. Ostavio je selektor i mladog Sobošlaija van tima, ali sada se očekuju da budu kompletni. Sa Mađarima smo se inače poslednji put, pre Lige nacija, sastajali u onom čuvenom baražu za plasman na Svetsko prvenstvo 1998. godine, kada se u dvomeču njihova mreža tresla čak 12 puta (7:1, 5:0). 

  • SADA NEMAJU DžUBU

„Zbornaja komanda“ je daleko ozbiljnija reprezentacija od Mađarske, što je uglavnom i demonstrirala, ali naravno nije bez mana. Odigrali su Rusi daleko ozbiljnije do nas, i zauzeli prvo mesto zahvaljujući i pobedi u Moskvi nad Srbijom (3:1), kada je naša reprezentacija odigrala dobar meč, ali na kraju platila ceh neiskustvu. Tada se korpulentni napadač Artem Džuba igrao sa našim štoperima, i stvorio im gomilu problema, koji su doduše kreirani i indvidualnim greškama srpskih defanzivaca. Sada njega neće zbog skandala koji nema veze sa fudbalom, i utisak je da će njegov izostanak znatno oslabiti Ruse. Ali, daleko od toga da selektor Stanislav Čerčesov nema još aduta pored njega. Prednost je i to što će se igrati u Beogradu. Istina, bez navijača, ali svima je jasno i u korona uslovima da domaći teren igra određenu ulogu u samoj psihologiji igrača.  Takođe, može se očekivati da Srbija protiv Rusije izađe u jakom sastavu, pošto će joj to biti poslednji susret u aktuelnom ciklusu i želeće pobedu.

 Vredno je napomenuti i to da pod ovim imenom nikada nismo pobedili Ruse, a na prethodnih pet odigranih susreta, samo jednom se nije desilo da oba  tima postingu gol na meču. 
  • ENGLEZI I HOLANĐANI PO IMPERATIVOM

Ako žele prvo mesto u u svojim grupama, i prolaz dalje na završni turnir, Englezi i Holanđani  moraju da jure obe pobede u preostala dva kola Lige nacija. Mada, “lalama” trijumfi kod kuće protiv Bosne i Hercegovine, i u gostima protiv Poljske možda neće “igrati” jer je Italija u dobroj prilici da to ostvari.
 Kod “Gordog Albiona” situacija je skroz jasna – pobeda nad Belgijom na strani, i zatim “zicer” na “Vembliju” protiv Islanda, ako žele na čelo grupe. Zanimljivo će biti i u grupi gde  su Španija i Nemačka,  dok u Ligi B, u ciljnu ravninu izjednačeni ulaze i Austrija i Norveška sa po devet bodova, i  svakako da je i jednima i drugima želja plasman u Ligu A.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ALEKASANDAR MITROVIĆ POKAZUJE BENZEMI I RONALDU KO JE GAZDA: Saudijski El Klasiko odlučuje o prvom mestu na tabeli i na listi strelaca

ALEKASANDAR MITROVIĆ POKAZUJE BENZEMI I RONALDU KO JE GAZDA: "Saudijski El Klasiko" odlučuje o prvom mestu na tabeli i na listi strelaca

DERBIJEM između Hilala i Itihada, prvim ovosezonskim "pustinjskim El klasikom" spušta se zavesa na četvrto kolo saudijske Pro lige, a to će biti prilika za najboljeg srpskog strelca svih vremena Aleksandra Mitrovića da dodatno uveća svoj golgeterski saldo i direktnom duelu sa drugim najboljim strelcem lige Karimom Benzemom pokaže ko je gazda.

21. 09. 2024. u 11:26 >> 12:43

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

KADA se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

21. 09. 2024. u 19:21

Komentari (0)

Ovo je najpopularnija destinacija u toku septembra i oktobra Last Minute akcija! Platite 6 noćenja, a boravite 9 ili 10!