TIP ANALIZIRA DERBI LIGE NACIJA: Portugalija dočekuje Francusku, hoće li slaviti Evropski ili svetski prvak?

G. K.

14. 11. 2020. u 10:00

ZALjUBLjENICI u najvažniju sporednu stvar na svetu nisu mogli da požele bolju i atraktivniju utakmicu od duela između Portugalije i Francuske u sedmici koja je rezervisana za reprezentativni fudbal.

ТИП АНАЛИЗИРА ДЕРБИ ЛИГЕ НАЦИЈА: Португалија дочекује Француску, хоће ли славити Европски или светски првак?

FOTO: EPA

U subotu od 20.45 u okviru petog kola Grupe A Lige nacija, stadion “Luž” u Lisabonu biće poprište okršaju u kojem će se sudariti dve veoma moćne fudbalske nacije. 

Aktuelni evropski prvak će ugostiti svetskog šampiona u utakmici koja ne donosi mnogo šta, ali svakako predstavlja praznik za oči i spektakl u najavi.

Obojica selektora su pozvala svoje najbolje prvotimce koji su mogli da se odazovu pozivu. Didije Dešan je na spisak nejasno uvrstio i blago povređenog Kilijana Mbapea, kao i Presnela Kimpembea, Sa druge strane, njegov kolega Fernando Santoš nije morao da “lupa glavom o zid” prilikom oformljivanja sastava. 

Prva zvezda tima, Kristijano Ronaldo se taman oporavio od korona virusa i konkurisaće za prvih 11.

Situacija na tabeli je potpuno izjednačena. Obe selekcije imaju identičan bilans od tri pobede i jednog nerešenog susreta u dosadašnjem takmičenju, koji je došao u njihov prvom međusobnom duelu početkom oktobra kada je u Parizu bilo samo 0:0.

U istoriji su “trikolori” i “selekao” odigrali ukupno 26 utakmica, a broj trijumfa je debelo na strani Francuza (18-6) uz dva remija. Međutim, poslednji put su se radovali Portugalci, na Evropskom prvenstvu 2016. godine uz napomenu da na poslednja tri susreta nije postignuto više od jednog pogotka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

TADA JOJ JE LUPIO ŠAMAR: Rada Živković i Bata Živojinović su bili kumovi, ali su se zbog jedne situacije žustro posvađali