"ORLOVI" SE NIŠTA NE PITAJU: Pobeda nad Rusijom nije dovoljna ako turci ostanu neporaženi u Mađarskoj

N. ILjUKIĆ

16. 11. 2020. u 20:32

KUD koji, mili moji! Pred fudbalskom reprezentacijom Srbije je još samo jedna utakmica ovogodišnje B Lige nacija i samo neka čudna matematika, i srećan splet okolnosti, može da sačuva našu selekciju u ovom društvu.

ОРЛОВИ СЕ НИШТА НЕ ПИТАЈУ: Победа над Русијом није довољна ако турци остану непоражени у Мађарској

Foto AP

Sreda od 20.45 na stadionu "Rajko Mitić" u goste nam dolazi Rusija, kojoj je pobeda potrebna za "overu" prvog mesta. Samo u slučaju da mi pobedimo Ruse, a da Mađari u Budimpešti savladaju Turke, sačuvaćemo status Bligaša.

Dakle, više je nego jasno da ova Srbija ne može da pobedi nikoga u B Ligi nacija. Naravno, trebalo bi biti pošten i reći da je sva energija, znanje, ali verovatno i moć naše fudbalske organizacije i A tima bila uložena u baraž za odlazak na Prvenstvo Evrope. Na prvom ispitu smo neočekivano dobro prošli u Oslu protiv Norveške, ali su Tumbaković i njegov tim pali i teško se ugruvali protiv Škotske u Beogradu.

Malo ko od reprezentativaca Srbije hoće i može da govori sa novinarima ovih dana. Jedino je kapiten Srbije, u odsustvu Kolarova, i kapiten Ajaksa Dušan Tadić smogao snage da prizna ono što njemu i ostalima u taboru Srbije danima soli rane.

- Bilo je mnogo teško da se izađe na teren i odigra meč protiv Mađarske u Budimpešti. Svi smo teško doživeli finale baraža i poraz na penale od Škotske. To je bio apsolutno mentalni šok za nas. Propustili smo veliku priliku da odemo na Prvenstvo Evrope. Sada, posle remija sa Mađarskom, jasno je da u poslednjem kolu ne zavisi ništa od nas. U slučaju da pobedimo Rusiju, čekaćemo dobre vesti sa meča Mađarska - Turska i nadaćemo se pobedi Mađara - priznao je Tadić, koji je pred kraj meča u Budimpešti, izlazeći sa terena, kapitensku traku stavio oko ruke najboljeg pojedinca Nemanje Gudelja, koji je ponovo odlično odigrao na poziciji štopera.

Srbija se, dakle, više ništa ne pita u smiraj B Lige nacija, u kojoj ove godine nema nijednu pobedu. Kako su "orlovi" odigrali poslednjih pet utakmica i kakve su rezultate ostvarili, sve je izvesnije da će sledeće sezone otići u Ligu C, sa mnogo slabijim selekcijama...

TADIĆ JOŠ NIJE PREŽALIO TOTENHEM

DUŠAN Tadić je u onoj grupi najodanijih i najodgovornijih reprezentativaca Srbije, a za relativno kratko vreme u svojoj karijeri doživeo dva šokantna rezultata koja nesumnjivo ostavljaju emotivne posledice. Poslednji je poraz u penal-seriji od Škotske u Beogradu, ali još su sveža sećanja na maj 2019. godine i poraz u polufinalu Lige šampiona u poslednjoj sekundi revanša u Amsterdamu (2:3). Tada je Ajaks lagano vodio 2:0 do 55. minuta, a onda je Lukas Mura het-trikom, golovima u 55, 59. i petom minutu nadoknade vremena odveo tim iz Londona u finale LŠ.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

KADA se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

21. 09. 2024. u 19:21

Komentari (2)

TUGA: Preminula velika NBA legenda! Odmah se oglasio Čarls Barkli