CRNOGORCI USKOČILI U VIŠI RANG: "Sokolovi" pobedom nad kiprom u poslednjem kolu obezbedili Ligu B

V. N.

18. 11. 2020. u 16:56

PRVO veče poslednjeg kola Lige nacija donelo je spektakularnu pobedu Španije nad Nemačkom (6:0), "preživljavanje" Hrvatske u elitnoj grupi zbog bolje gol razlike od Švedske, ali i mnogo zanimljivosti u "nižim ligama".

ЦРНОГОРЦИ УСКОЧИЛИ У ВИШИ РАНГ: Соколови победом над кипром у последњем колу обезбедили Лигу Б

Foto: N.Paraušić

Reprezentacija Crne Gore je ubedljivom pobedom protiv Kipra (4:0) "overila" prvo mesto u grupi, ispred Luksemburga, i na taj način izborila plasman u Ligi B u narednom ciklusu takmičenja.

- Malobrojne su ovakve prilike, da damo četiri gola, mogli smo i pet... Slavili smo jer smo imali motiv, ali i respekt prema protivniku. Odigrali smo na nivou svojih mogućnosti. Zadovoljan sam ponašanjem, prvim mestom koje nam daje projekciju šta možemo dalje. Ovo je divan rezultat, perspektiva je lepa - istakao je selektor "sokolova" Faruk Hadžibegić.

Mečevi odigrani u utorak su doneli rasplet u dve grupe Lige A, gde su prva mesta obezbedile selekcije Francuske i Španije. Lige B se domogla Crna Gora, dok su promociju dočekale i dve najbolje selekcije Lige D. Farska Ostrva su remijem na Malti izborila Ligu C, dok je Gibraltar na isti način, nerešenim ishodom u duelu sa Lihtenštajnom stigao do istorijskog uspeha.

HADžIBEGIĆU ISTEKAO UGOVOR

SA poslednjom utakmicom u okviru Lige nacija Faruku Hadžibegiću je istekao ugovor sa FS Crne Gore.

- Nije ovde bitan moj slučaj, bitan je rezultat i to što smo ispunili cilj koji smo postavili na startu Lige nacija. Voleo bih da ostanem, zadovoljan sam ovde - istakao je Hadžibegić.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

POČINJE TENISKI USTANAK: Đoković je upozoravao, nisu slušali - Teniseri sada najavljuju štrajk