NAJLEPŠI GOL U KARIJERI: Maradona je jedini protivnik kome je aplaudirala cela Marakana i to zbog ove majstorije (VIDEO)

Novosti online

25. 11. 2020. u 17:58

DIJEGO Armando Maradona je 20. 10. 1982. igrao na beogradskoj Marakani protiv Crvene zvezde.

НАЈЛЕПШИ ГОЛ У КАРИЈЕРИ: Марадона је једини противник коме је аплаудирала цела Маракана и то због ове мајсторије (ВИДЕО)

Foto: Printskrin

Crvena zvezda je dočekala Barselonu u tadašnjem Kupu evropskih šampiona, a legendarni Argentinac je postigao dva gola u pobedi od 4:2.

Maradona je već u desetom minutu ovog meča doveo Barselonu u vođstvo od 1:0, ali drugi pogodak je ono što mnogi i dan danas pamte.

U 48. minutu je publika, njih gotovo 90.000, imala priliku da vidi jedan od najlepših lob udaraca, a Aleksandar Dika Stojanović nikako nije mogao da zaustavi čuvenog Maradonu.

Maradona se ovog meča do detalja sećao čak i tri decenije kasnije pa je, dok je snimao film sa Emirom Kusturicom rekao da je "golman imao dva metara i nikako drugačije nije mogao da ga savlada".

Pominje čak i "Dikin skamenjen izraz lica".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (2)

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA: Gledao je Đokovića, nije uspeo da se sakrije, evo o kome se radi (FOTO)