MISTERIJA 62 RUŽE: Šta je povezivalo Maradonu i Dražena? (VIDEO)

Novosti online

26. 11. 2020. u 09:46

DIJEGO Armando Maradona bio je najbolji fudbaler sveta, po mnogima svih vremena, a bez ikakve sumnje tokom osamdesetih i početkom devedesetih godina 20. veka.

МИСТЕРИЈА 62 РУЖЕ:  Шта је повезивало Марадону и Дражена? (ВИДЕО)

Foto: Printskrin

Ali, genijalni Argentinac bio je i veliki ljubitelj sporta, pored fudbala najviše je voleo košarku i atletiku i divio se imenima poput Šekila O'Nila i Sergeja Bupke.

Jedan od Dijegovih košarkaških miljenika bio je i legendarni Dražen Petrović, koji je otprilike u isto vreme vladao košarkaškim parketima.

Dražen je poginuo 1993 u saobraćajnoj nesreći, a Maradona je posetio njegov grob i odneo dres Argentine sa brojem 10 i 62 ruže. Simboliku cveća, objasnio je kasnije:

Jedna od najboljih košarkaških utakmica koje je Dijego gledao bila je Draženova nezaboravna partija u dresu Real Madrida protiv Snajdera, u Kupu pobednika kupova kada je  postigao 62 poena.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

NOĆ PRED DERBI: Visio na kolima Bake Praseta dok je vozio kroz centar BG-a - as Zvezde i sin fudbalske legende (VIDEO)