"HAUBICA" RADI POSLE TRI MESECA: Partizan konačno napunio mrežu rivala

M. Blažić

30. 11. 2020. u 20:41

MUČIO se Partizan dugo i predugo sa efikasnošću, a kada se sve "otvorilo" po željama crno-belih, protivnik je još i dobro prošao sa samo četiri lopte u mreži.

ХАУБИЦА РАДИ ПОСЛЕ ТРИ МЕСЕЦА: Партизан коначно напунио мрежу ривала

Sejduba Suma na meču sa TSC Foto FK Partizan

Posle dva minimalca i nekoliko "mršavih", teško izborenih pobeda, četa Aleksandra Stanojevića se raspucala tamo gde se verovatno najmanje očekivalo na gostovanju TSC u Senti (4:0).

Peta uzastopna pobeda u dva takmičenja izborena je na način koji je preko potreban Nathu, Asanu i drugovima kako bi povratili veru u sopstvene mogućnosti. Gotovo nestvarno zvuči podatak da crno-bela "haubica" nije radila više od tri meseca, pa se tako mreža rivala tresla više od dva puta u svim takmičenjima još 22. avgusta, kada je Rad savladan u Humskoj 3:0. Od tada do nedeljnog "pokera" u Senti, Partizan je na 12 utakmica u nizu u tri takmičenja pogodio najviše dva puta.

Jedan od razloga skromnog golgeterskog učinka, svakako, leži u činjenici da Aleksandar Stanojević više od mesec dana nije mogao da računa na Sejdubu Sumu, kojem je Sanogo povredio oko u večitom derbiju. Koliko omaleni vezista, kada je u svom najboljem izdanju, znači crno-belima, videlo se u poslednjih pola sata meča sa TSC. Gvinejac je pogodio mrežu Filipovića posle samo pet sekundi provedenih na terenu.

- Kada smo otišli na reprezentativnu pauzu otišli smo na neki način rasterećeniji, jer smo tada u poslednjoj utakmici odneli pobedu. Znali smo da taj period moramo da iskoristimo da bismo se dobro psihički i fizički pripremili i u tome smo i uspeli. Imali smo i sreće da TSC zna i hoće da igra fudbal, to su i pokazali u nedelju. Za svaku ekipu je teško kada se protivnik zatvori i onda morate da kružite, da "igrate okolo" kako biste probili bunker. U Senti se igrao fudbal, a mi smo i pored mnogo propuštenih iskoristili četiri šanse - zadovoljno konstatuje Suma.

KOMPLIMENTI HOLENDERU

NE štedi Suma pohvale na račun saigrača, mađarskog reprezentativca Filipa Holendera.

- Svi momci u ekipi su sjajni, a drago mi je što je Holender sa dva gola pokazao kakav je igrač i koliko će tek značiti ekipi. U poslednjim utakmicama smo pokazali karakter koji nas je ranije krasio. Vraćamo zajedništvo i veru u sebe - zaključio je vezista crno-belih.

OŽEGOVIĆ IZAŠAO IZ BOLNICE

NEKADAŠNjI napadač Partizana Ognjen Ožegović (26) konačno se oseća bolje posle borbe sa virusom korona i juče je napustio bolnicu. Napadač turskog drugoligaša Adane je pre sedam dana primljen u bolnicu, kada mu se pogoršalo stanje usled zaražavanja virusom korona, a sada ga očekuje dalji oporavak u kućnim uslovima.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

NOĆ PRED DERBI: Visio na kolima Bake Praseta dok je vozio kroz centar BG-a - as Zvezde i sin fudbalske legende (VIDEO)