RAZLOG VIŠE DA SE POBEDI HOFENHAJM: Prvo mesto u gupi Zvedzi puni kasu

Đ. SAMOILOVIĆ

02. 12. 2020. u 08:10

SAMO pobeda sa više od dva gola razlike, odgovara fudbalerima Crvene zvezde u sutrašnjem (18.55) meču sa Hofenhajmom ukoliko žele da ostanu u trci za prvo mesto u grupi u Ligi Evrope.

РАЗЛОГ ВИШЕ ДА СЕ ПОБЕДИ ХОФЕНХАЈМ: Прво место у гупи Зведзи пуни касу

FOTO: N. Paraušić

Deluje neskromno da se posle gotovo sigurno obezbeđnog proleća razmišlja o tome kada su u pitanju timovi sa našeg podneblja, ali ako se uzmu u obzir partije tima Dejana Stankovića u poslednje vreme, jasno je da apetiti rastu iz dana u dan, i prevazilaze često niske ambicije ovdašnjih ekipa.

ZARADA U LE

Plasman u grupu 2.920.000
Pobeda u grupi  570.000
Remi u grupi 190.000
Prvo mesto  1.000.000
Drugo mesto 500.000
Plasman među 32500.000
Plasman među 16 1.110.000
Četvrtfinale 1.500.000
Polufinale 2.400.000
Poraz u finalu 4.500.000
Titula 8.000.000
*Brojke u evrima

Ali, nije u pitanju samo bolja pozicija pred žreb, koju nosi mesto na čelu grupe. Radi se i o ozbiljnoj finansijskoj injekciji u kasu na stadionu "Rajko Mitić", pošto za prvo mesto u grupi Lige Evrope, UEFA daruje bonus od milion evra, dok je za drugoplasirane, iznos upola manji. Takođe, crveno-beli bi sa novom pobedom, četvrtom u nizu inkasirali dodatnih 570.000 evra, a još ako se uzme u obzir osnovica za samo učešće u grupi (2.920.000) i tri prethodna trijumfa (1.710.000), dolazi se do zarade od 5,2 miliona, u slučaju slavlja nad nemačkim timom.

U to nije uračunat bonus u zavisnosti od plasmana u grupi, pošto bi crveno-belima svakako ostala borba sa Liberecom u poslednjem kolu, gde bi u slučaju povoljnog rezultata u Beogradu, igrali za to prvo mesto, ali i dodatnih 570.000 evra. Takođe, plasmanom u nokaut rundu aktivira se još jedan bonus od 500.000 evra, pa bi Zvezda sa pobedama protiv Hofenhajma i Libereca, mogla da završi grupnu fazu sa zaradom između 6,7 i 7,2 miliona evra.

Znaju to i u Hofenhajmu, jasno je da i njima prvo mesto igra značajnu ulogu, a do njega mogu da dođu i sa bodom u srpskoj prestonici. Zato ne treba čuditi ako budu bili rezervisaniji nego u Zinshajmu krajem oktobra, kada su igrači Sebastijana Henesa kidisali kao osice ka golu Milana Borjana i golovima Baumgartnera i Dabura stigli do kapitala. Mada, tadašnji Hofenhajm deluje dosta slabije od ovog danas. U domaćoj ligi je u lošoj formi, igranje na dva fronta uzima sve više maha njegovom timu, koji je sedam utakmica zaredom bez pobede u Bundesligi.

POVRATAK KANGE I GOBELjIĆA

ZVEZDA će sutra biti lišena pomoći tandema Milan Rodić - Aleksandar Katai, koji je uz levu aut-liniju pravio dar-mar skoro svim rivalima. Ipak, Dejana Stankovića će sigurno radovati povratak Gelora Kange i Marka Gobeljića, koji će najverovatnije konkurisati za tim.

Sledećeg ponedeljka igraju sa Augzburgom, i nije isključeno da su prioriteti Nemaca vezani za bitke na domaćem tlu, budući da se 12. mesto na tabeli nikako ne podudara sa ambicijama bogatog predsednika Ditmara Hopa i ostalih.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (1)

HRVAT SVE PRIZNAO, I TO U KAMERU! Ovo je rekao o derbiju Zvezde i Partizana (VIDEO)