KO ČEKA ZVEZDU NA ŽREBU? Arsenal, Dinamo Zagreb, Viljareal, ali i Roma, Lester, Napoli, Lil, Totenhem...

Novosti online

03. 12. 2020. u 21:04

CRVENA zvezda je overila kartu za evropsko proleće. Tek drugo u ovom veku.

КО ЧЕКА ЗВЕЗДУ НА ЖРЕБУ? Арсенал, Динамо Загреб, Виљареал, али и Рома, Лестер, Наполи, Лил, Тотенхем...

Foto: EPA-EFE/STEPHANIE LECOCQ

Crveno-beli su protiv Hofenhajma obezbedili plasman u šesnaestinu finala Lige Evrope gde će se naći još 23 tima iz grupne faze istog takmičenja i osam trećeplasiranih iz Lige šampiona. Ukupno 32 tima će na žrebu za nokaut fazu biti podeljeno u dve grupe: nosioce i nenosioce.

Prvoplasirani iz grupa Lige Evrope će biti nosioci gde ide Hofenhajm, a drugoplasirani idu u nenosioce gde će biti Crvena zvezda. Od osam timova iz Lige šampiona, četiri idu u nosioce, a četiri među nenosioce. Biće raspoređeni u ta dva šešira na osnovu klupskih UEFA koeficijanta tako da će četiri sa jačim renkingom u nosioce, a druga četiri među nenosioce.

Za Zvezdu je vrlo bitno ko će od trećeplasiranih među nosioce i ko će joj biti potencijalni protivnici. Uoči poslednjeg kola se definitivno zna samo jedan od osam trećeplasiranih. To je Krasnodar i on zbog slabijeg UEFA koeficijenta sigurno ide među nenosioce što znači da nije potencijalni protivnik Zvezde.

Imena ostalih će biti poznata posle poslednjeg kola. Situacija je sledeća:

Grupa A: Atletiko ili Salcburg

Grupa B: Real Madrid, Borusija Menhengladbah, Šahtjor ili Inter

Grupa C: Olimpijakos ili Marselj

Grupa D: Ajaks ili Atalanta

Grupa E: Krasnodar

Grupa F: Lacio ili Briž

Grupa G: Lajpcig ili Mančester Junajted

Grupa H: Dinamo Kijev ili Ferencvaroš

Ako se bavimo nekim realnim prognozama za poslednje kolo, suštinski su i još neki trećeplasirani poznati. Pre svih Briž ako ne napravi čudo u Rimu protiv Lacija i Olimpijakos ako Marselj ne napravi čudo u Mančesteru protiv Sitija. Briž i Olimpijakos će skoro sigurno biti treći i idu u Ligu Evrope. Salcburg će biti treći ako ne pobedi Atletiko. U grupi B se ništa ne zna gde sva četiri tima (Real, Menhengladbah, Inter i Šahtjor) mogu dalje, ali i da ispadnu. Ajaks je u istoj situaciji kao Salcburg i mora da pobedi Atalantu. Briž je praktično već treći. Lajpcig je u istoj situaciji kao Salcburg i Ajaks. I na kraju Dinamo Kijev je veliki favorit protiv Ferencvaroša za treće mesto, pa i on ide u krug sa Brižom i Olimpijakosom. Dakle, Salcburg, Ajaks, Olimpijakos, Briž, Lajpcig i Dinamo KIjev su najbliži trećim mestima.

Potom ide podela na nosioce i nenosioce.

Nosioci na žrebu će biti trećeplasirani iz grupe B (Real, Šahtjor, Inter) pod uslovom da to ne bude Borusija Menhengladbah koja ima slabiji koeficijent i išla bi među nenosioce. Plus slabiji iz duela Lajpcig ili Mančester Junajted, Ajaks ili Atalanta i Salcburg ili Atletiko. Dakle, prilčno teški potencijalni rivali za Zvezdu.

Nenosioci bi uz Zvezdu bili Olimpijakos, Briž, Krasnodar i Dinamo Kijev.

Pored četiri trećeplasirana nosioca iz Lige šampiona, Zvezdini mogući protivnici su i 11 pobednika grupa iz Lige Evrope, izuzev Hofenhajma. Za sada je poznato da su to definitivno Viljareal, Dinamo Zagreb i Arsenal koji su overili prva mesta u svojim grupama, a blizu prvog mesta su Lester (ili Braga), Roma (ili Jang Bojs), dok realne šanse za prvo mesto imaju Totenhem (ako pobedi Antverpen kući u poslednjem kolu), Lil (ili Milan), Napoli (ili Sosijedad ili AZ Alkmar), Granada (ili PSV ili PAOK), Slavija (ili Leverkuzen), Rendžers ili Benfika. Dakle, prilično respektabilna imena i teški protivnici.

Situacija će donekle biti jasnija posle večerašnjih mečeva koji počinju u 21.05 časova.

(Mocartsport)


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

POČINJE TENISKI USTANAK: Đoković je upozoravao, nisu slušali - Teniseri sada najavljuju štrajk