RUSIJA ZAVIJENA U CRNO: Preminuo jedan od najboljih fudbalera svih vremena i čovek koji je uzeo Jugoslaviji Evropsko prvenstvo

Novosti online

06. 12. 2020. u 11:41

VIKTOR Ponedeljnik (83), sovjetski i ruski fudbaler, najpoznatiji po golu koji je u finalu Evropskog prvenstva 1960. godine dao Jugoslaviji, umro je juče, saopštila je njegova porodica. 

РУСИЈА ЗАВИЈЕНА У ЦРНО: Преминуо један од најбољих фудбалера свих времена и човек који је узео Југославији Европско првенство

Foto: EPA

- Tata, počivaj u miru - napisala je njegova ćerka na Fejsbuku. 

Ponedeljnik je najzaslužniji što je SSSR-a na Evropskom prvenstvu 1960. godine u Francuskoj osvojio zlato, a u finalu na Parku prinčeva u Parizu baš on je postigao pogodak u 113. minutu produžetka za pobedu nad Jugoslavijom.

Rođen je u Rostovu na Donu, igrao je za CSKA i moskovski Spartak, dok je kao član reprezentacije SSSR-a odigrao 29 utakmica i postigao 20 golova. Osim evropskog zlata ima i srebro na Evropskom prvenstvu 1964. godine u Španiji.

Posle igračke karijere, Viktor Ponedeljnik je radio kao fudbalski trener i sportski novinar.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (1)

HRVAT SVE PRIZNAO, I TO U KAMERU! Ovo je rekao o derbiju Zvezde i Partizana (VIDEO)