JUNAJTED U NEMAČKOJ NE SME DA IZGUBI: Matić igra za opstanak u eliti

M. BLAŽIĆ

08. 12. 2020. u 09:00

TRI želje, a samo su dve propusnice za opstanak u eliti.

ЈУНАЈТЕД У НЕМАЧКОЈ НЕ СМЕ ДА ИЗГУБИ: Матић игра за опстанак у елити

ODLUKA Nemanja Matić (M. junajted) i Olmo (Lajpcig)/FOTO: EPA

Oči fudbalske Evrope večeras će biti uprte ka grupi H, koja je posle pet odigranih kola "dala" samo ekipu koja večeras završava druženje sa Evropom (Bašakšehir), dok je u borbi za prva dva mesta i prolaz u osminu finala sve potpuno otvoreno.

Mančester junajted, PSŽ i Lajpcig u poslednjih 90 minuta grupne faze ulaze poravnati na tabeli sa po devet osvojenih bodova, naravno, ne i sa jednakim šansama za obezbeđivanje jednog od prva dva mesta.

MESI - RONALDO 36. PUT

UTAKMICA grupe G između Barselone i Juventusa nema veliki takmičarski naboj, pošto su oba tima već "overila" prolaz, ali će svakako biti u žiži zbog međusobnog duela Mesija i Ronalda, prvog otkako je Portugalac napustio Španiju.
Ovo će biti njihov 36. okršaj u svim takmičenjima, a bolji skor ima Argentinac sa 16 pobeda, devet remija i deset poraza. U LŠ su se sreli u pet navrata i dva puta je slavio Mesi, dva meča su završena remijem, a jednom je trijumfovao Ronaldov tim.

U najboljoj poziciji je finalista prošlogodišnje LŠ, PSŽ, koji je pobedom na "Old Trafordu" (3:1) došao u situaciju da zavisi od svog učinka u Parizu protiv otpisanog Bašakšehira. Pobeda Nejmara i društvo vodi na prvo mesto, remi takođe donosi sigurno jedno od dva mesta koje vode dalje, a "sveci" bi mogli do proleća u Ligi šampiona čak i u slučaju senzacionalnog poraza.

Računica tima našeg Nemanje Matića u Lajpcigu je jasna, pošto je remi dovoljan za prolaz. Prvo mesto u grupi može da donese i remi ukoliko PSŽ ne savlada Bašakšehir.

Najmanje prostora za kalkulisanje ima Lajpcig, koji zbog poraza u Mančesteru (0:5) mora da juriša na pobedu, i svaki drugi ishod ga seli u Ligu Evrope. Lajpcig može i do prvog mesta, ukoliko se njegova pobeda nad Junajtedom poklopi sa remijem ili porazom PSŽ.

VEĆ U OSMINI

Bajern (grupa A)
M. siti (grupa C)
Porto (grupa C)
Liverpul (grupa D)
Čelsi (grupa E)
Sevilja (grupa E)
Borusija D. (grupa F)
Barselona (grupa G)
Juventus (grupa G)
l Žreb za osminu finala je 14. decembra

U grupi E su sva četiri mesta na tabeli "zacementirana", dok će grupa G doneti samo borbu za prvo mesto Barselone i Juventusa, odnosno duel za opstanak u Evropi kijevskog Dinama i Ferencvaroša. U grupi F Borusija iz Dortmunda je obezbedila drugu fazu takmičenja, a isto će učiniti i Lacio, ukoliko izbegne poraz na svom terenu od Briža.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

HRVAT SVE PRIZNAO, I TO U KAMERU! Ovo je rekao o derbiju Zvezde i Partizana (VIDEO)