ARAPI PREUZELI DESNIČARSKI JEVREJSKI KLUB: Vladarska porodica UAE ulaže stotine miliona u Beitar

Novosti online

08. 12. 2020. u 20:39

ČLAN vladarske porodice Ujedinjenih Arapskih Emirata, Hamed bin Khalifa al-Nahijan, postao je vlasnik 50 odsto akcija izraelskog fudbalskog kluba Beitar iz Jerusalima!

АРАПИ ПРЕУЗЕЛИ ДЕСНИЧАРСКИ ЈЕВРЕЈСКИ КЛУБ: Владарска породица УАЕ улаже стотине милиона у Беитар

Foto: EPA-EFE

- Istorijski dan za Beitar! Sporazum o partnerstvu između Moše Hogega i šeika Hameda bin Kalife al-Nahijana potpisan je u ponedeljak popodne - objavljeno je na zvaničnoj stranici kluba.

Al-Nahian će tokom 10 godina u Beitar uložiti stotine miliona evra. Njegov sin Muhammad bin Hamed bin Kalifa sediće u novom odboru kluba. Novac koji će ići u klupsku blagajnu biće usmeren prvenstveno za ulaganja u infrastrukturu, mlade i sticanje novih talenata za razvoj - navedeno je na stranici kluba.

Rasizam postoji ne samo na tribinama već i na terenu. Beitar je jedini izraelski klub koji nikada nije potpisao ugovor s arapsko-muslimanskim fudbalerom. Kadje pre sedam godina tadašnji ruski vlasnik pozvao dvojicu muslimanskih Čečena na probu, huligani su tokom treninga pljuvali i vređali pojačanja, a grupa huligana tada je zapalila upravnu zgradu i uništila nekolio trofeja i istorijdkih dresova.

Klub je godinama usko povezan sa strankom Likud, premijera Benjamina Netanjahua a navijačka grupa Familija jedna je od najpoznatijih desničarskih ekstremističkih grupa u Izraelu.

Beitar, šestostruki prvak Izraela, poslednjih godina tavori u ligi. Titulu čeka od 2008. godine. Moše Hogeg napisao je pismo navijačima Beitara na Instagramu kako bi ih "kupio" i razuverio.

- Ja sam religiozni Jevrej, poštujem šabat, držim se tradicije. Bio sam potpukovnik u vojsci i ponosno služio sedam godina. Moja ideologija je desna. Ali ja sam liberal. Verujem da su svi jednaki, verujem u prava LGBT osoba, solidarno. Rasizam je rezultat neznanja, neosetljivosti i straha. Ne bojim se Familije, poznajem ih dobro. U osnovi su dobri ljudi, misle da čine dobro. Neznanje i strah vode ih na pogrešna mesta. Nasilje je rešenje za kukavice - napisao je Hogeg.

Šeik je spreman da od Beitara napravi veliki klub, ali navijači teško menjaju stavove. Posebno ne navijači Beitara koji mrze sve što nije izraelsko...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

KADA se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

21. 09. 2024. u 19:21

Komentari (2)

POČINJE TENISKI USTANAK: Đoković je upozoravao, nisu slušali - Teniseri sada najavljuju štrajk