ZBOG SKANDALA U PARIZU OGLASIO SE ERDOGAN: Snažno osuđujemo rasizam, UEFA mora da reaguje!

Novosti online

09. 12. 2020. u 10:34

ZBOG skandala na meču Lige šampiona oglasio se i predsednik Turske.

ЗБОГ СКАНДАЛА У ПАРИЗУ ОГЛАСИО СЕ ЕРДОГАН: Снажно осуђујемо расизам, УЕФА мора да реагује!

FOTO: EPA

Turski predsedik Redžep Tajip Erdogan oštro je večeras osudio uvrede na rasnoj osnovi koje je četvrti sudija utakmice u Parizu uputio članu stručnog štaba Bašakšehira, zbog čega je meč Lige šampiona prekinut i pozvao je Evropsku fudbalsku uniju (Uefa) da interveniše.

 Utakmica Pari Sen Žermena i turskog Bašakšehira prekinuta je sinoć u 14. minutu kada je četvrti sudija na rasnoj osnovi uvredio člana turske ekipe Pjera Veboa.

U događaju bez presedana u Ligi šampiona, igrači obe ekipe su posle toga napustili teren. Meč je prekinut pri rezultatu 0:0.

"Snažno osuđujem rasističke uvrede koje je dobio Pjer Vebo, član stručnog štaba Bašakšehira i uveren sam da će Uefa preduzeti neophodne mere. Bezuslovno se protivimo rasizmu i diskriminaciji u sportu i svim sferama života", naveo je Erdogan na Tviteru.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (1)

HRVAT SVE PRIZNAO, I TO U KAMERU! Ovo je rekao o derbiju Zvezde i Partizana (VIDEO)