STANKOVIĆ GOVORIO O RIVALU NA PROLEĆE: Može Mančester junajted, ali kasnije

Novosti online

09. 12. 2020. u 15:30

TRENER fudbalera Crvene zvezde Dejan Stanković govorio je pred utakmicu poslednjeg šestog kola Lige Evrope protiv Libereca u Češkoj.

СТАНКОВИЋ ГОВОРИО О РИВАЛУ НА ПРОЛЕЋЕ: Може Манчестер јунајтед, али касније

FOTO: FK Crvena zvezda

Crveno-beli su obezbedili evropsko proleće, a jedan od potencijalnih rivala šampionu Srbije je Mančester junajted koji je zauzeo treće mesto u grupnoj fazi Lige šampiona. Novinare je zanimalo da li bi voleo da "crveni đavoli" budu rival Zvezdi.

- Može li kasnije Junajted? Neka dođe neko pristupačniji. Ne bih želeo da budem pogrešno shvaćen, da, može Junajted, ali ne zato što ga se ne plašim i mi to možemo da prođemo. Realista sam u životu. Bio bi fantastičan duel i veliko iskustvo za sve nas - rekao je Stanković.

Ne krije strateg crveno-belih da bi u šesnaestini finala Lige Evrope voleo lakšeg rivala.

- Ako može nešto pristupačnije, pa kasnije sa Mančesterom. Nema nekih klubova koje ne bih voleo, jer nisam još razmišljao o tome. Da vidimo koga možemo. Ako mogu da kažem, voleo bih što lakšeg protivnika, da se takmičimo i pokažmo ono što smo u grupi. Ima bombi iz evropskog fudbala i ako možemo da izbegnemo bilo bi dobro.

Ipka, pre toga Zvezda mora da okonča grupnu fazu na najbolji način, a rival je Liberec.

- Iz mnogo uglova je bitna ova utakmica, da se nastavi rast Zvezde u globalnom smislu kao tim i klub. Tu spadaju i brojevi koji bi nam doneli mesto nosioca sledeće godine. U utakmicu ulazimo kao da nam bodovi trebaju da prođemo grupu. To će biti po formaciji i pristupu.

Milan Rodić i Mirko Ivanić su se oporavili, ali njih dvojica još uvek nisu spremni da na terenu provedu svih 90 minuta.

- Želim da imamo igrače samo 100 odsto spremne. Vratilo nam se dosta momaka, jedino je van tima Katai i on će se brzo oporaviti - naveo je Stanković i dodao da nema dilemu oko sastava.

Milan Rodić je spreman za utkamicu u Češkoj/Foto: FK Crvena zvezda

Jedno od pitanja je bilo da li može da dođe do opuštanja? Stanković je naveo primer iz perioda kada je on bio igrač.

- To zavisi od igrača, poštovanja u klubu i dresa koji nose. Imao sam prilike da igram te utakmice, rezultatski nepotrebne i to mi se desilo u Kijevu dok sam igrao za Lacio pred 90.000 ljudi. Njima za prolaz, mi u "šarenom" sastavu, a kod njih Ševčenko i Rebrov, pobedili smo 1:0 i to mi je ostalo u sećanju. Bitna je glava, klub i dres koji nosiš. Nema razlike da li je prijateljska ili zvanična. Ne pita se kolika je važnost kada staviš Zvezdin dres - zaključio je trener Zvezde.

Podsetimo, utakmica Liberec - Zvezda igra se sutra od 21 sat.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (1)

HRVAT SVE PRIZNAO, I TO U KAMERU! Ovo je rekao o derbiju Zvezde i Partizana (VIDEO)