TERZIĆ PRESREĆAN ZBOG USPEHA: Zvezda je motor srpskog fudbala, napravili smo snažan sistem

Novosti online

11. 12. 2020. u 15:46

GENERALNI direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić nije krio oduševljenje zbog odličnog nastupa crveno-belih u Ligi Evrope.

ТЕРЗИЋ ПРЕСРЕЋАН ЗБОГ УСПЕХА: Звезда је мотор српског фудбала, направили смо снажан систем

FOTO: M. Vukadinović

Šampion Srbije plasirao se u šesnaestinu finala drugog po kvalitetu evropskog takmičenja i u ponedeljak će saznati rivala.

- Ponosan sam na sve što smo uradili ove polusezone u uslovima koji su bili veoma teški. Podsetiću vas da smo zbog korona virusa koji vlada svuda u svetu izgubili mnogo, u svakom smislu. Svetski fudbal je izgubio oko 13 milijardi dolara, pa smo i mi pogođeni, ali smo uspeli da ostanemo stabilni u svemu tome i da priredimo još jednu jesen za pamćenje Zvezdinim navijačima - rekao je Terzić.

Terzić je ponosan i na to što je Zvezda tokom jeseni afirmisala veliki broj mladih igrača, pa ih je na terenu protiv Rada bilo sedam na terenu. Slična scena viđena je i na meču protiv Libereca.

- Koncept forisranja mladih igrača će se klubu tek isplatiti, a primećujem i da su navijači time prezadovoljni. Svakako su mladi igrači veliki potencijal i snaga našeg kluba, a mi ćemo nastaviti da ulažemo u njih.

DObri rezultati prošle sezone doneli su crveno-belima veliki napredak na UEFA listi. Skočila je sa 192. mesta na 50. poziciju, a to donosi brojne benefite u kvalifikacijama.

- Probili smo magični koeficijent od 30 bodova, a na korak smo od toga da uđemo i među 50 najbolje rangiranih klubova. Zvezda je već četiri godine u nizu glavni motor srpskog fudbala i prikupljamo bodove, kako za našu šansu da budemo nosioci, možda čak i u plej-ofu kvalifikacija za Ligu šampiona, tako i za domaći fudbal za koji se borimo. Daćemo sve od sebe da učinimo i na proleće da Srbija napreduje na UEFA rang listi i da domaći klubovi imaju povlašćeni položaj. Mesto nosioca u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona smo skoro pa obezbedili, a pokazalo se koliko je to važno, pogotovo u situacijama poput ovogodišnje - naglasio je Terzić i dodao:

- Ponosni smo na to i nećemo stati. Po nekim projekcijama, ako makar deo ovih uspeha ponovimo narednih sezona, nastavićemo da napredujemo na UEFA rang listi. U ovom trenutku, Crvena zvezda nije bila toliko dobro plasirana još od 1992. godine i zlatne generacije.

Generalni direktor kluba iz Ljutice Bogdana ističe da se neće zaustaviti na ovome i da žele snažno da završe jesen.

- Napravili smo snažan sistem. Svako zna šta radi i preuzima odgovornost za svoj deo posla, što se vidi i u našim rezultatima. Mislim da to primećuju svi zvezdaši, a naročito legende kluba koje nam svakodnevno pružaju podršku. Blizu smo toga da napravimo ogroman uspeh i završimo jesen sa samo jednim porazom u Evropi. Time bi oborili još jedan u nizu rekorda koji su oboreni svih ovih godina... - zaključio je Terzić.

Podsetimo, Zvezda će u 18. kolu Superlige Srbije u nedelju od 17 časova dočekati Bačku.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

(Mondo)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

KADA se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

21. 09. 2024. u 19:21

Komentari (3)

Kako da vreme na poslu bude ispunjeno zadovoljstvom – Pogledajte dugačak spisak benefita koje nudi Mercator-S