ČOVEK KOJI JE ŽIVEO ZA FUDBAL: Ko je bio Zoltan Sabo

Novosti online

15. 12. 2020. u 10:11

TRAGEDIJA je pogodila fudbalski svet, preminuo je talentovani trener Zoltan Sabo.

ЧОВЕК КОЈИ ЈЕ ЖИВЕО ЗА ФУДБАЛ: Ко је био Золтан Сабо

FOTO: N Paraušić

Radom u TSC skrenuo je pažnju na sebe, ekipu iz Bačke Topole u debitantskoj sezoni doveo je do vrha domaćeg fudbala. TSC je nakon ulaska u Superligu izborio mesto u Ligi Evrope, gde je protiv FCSB odigrao neverovatan meč. 

Duel sa rumunskim timom završen je nakon produžetaka rezultatom 6:6. 

Sabo je započeo karijeru u omladinskim kategodijama Jedinstva iz mesta Svetozar Miletić. Potom je potpisao za Radnički iz Sombora, seniorsku karijeru počeo je u Hajduku iz Kule, sa kojim se 1992. godine plasirao u Prvu ligu SRJ. 

Dobre igre dovele su ga do dresa Vojvodine za koju je nastupao četiri godine, a potom je prešao u Partizan. U crno-belom dresu proveo je još četiri sezone. Osvojio je dva prvenstva i kup. 

Potom je 2000. godine prešao u Suvon Samsung Bluvings. Sa korejskim timom osvojio je dve azijske Lige šampiona i Superkup Azije, uz to i Korejski kup i Superkup. 

Iz Južne Koreje odlazi u Japan, gde tokom 2002. godine igra za Avispa Fukuoku. Sledi prelazak u mađarski Zalaegerseg, nakon čega postaje fudbaler AEK iz Larnake, gde osvaja kup Kipra u sezoni 2003/04. U sezoni 2004/05. nastupa za tadašnjeg drugoligaša Mladost iz Apatina, a poslednji klub mu je bio Cement iz Beočina.

Prvi trenerski posao imao je u Kečkemetu, bio je asistent nekadašnjem selektoru mlade reprezentacije Tomislavu Siviću. Potom je u Radničkom iz Sombora imao prvi samostalni rad. Da bi 2011. godine preuzeo Hajduk iz Kule, a treneru Zlatomiru Zagorčiću bio je pomoćnik u Vojvodini, Liteksu i Donjem Sremu. 

U januaru 2016. je ponovo postao prvi trener i to novosadskog Proletera. U junu 2016. je preuzeo Jagodinu, ali se tu kratko zadržavo pa ponovo preuzima Proleter. Od 2017. godine je sportski direktor TSC iz Bačke Topole, a leta 2018. je postao i trener, nakon smene Predraga Rogana.

U krugu kolega bio je omiljen, a igrači su o njemu govorili uvek u superlativu. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (1)

Kako da vreme na poslu bude ispunjeno zadovoljstvom – Pogledajte dugačak spisak benefita koje nudi Mercator-S