VOJVODINA I PROLETER ZA OLIVERA: Kupite virtuelnu ulaznicu i pomozite mališanu

Novosti online

15. 12. 2020. u 10:33

Predstojeća utakmica 19. kola Super lige Srbije između Vojvodine i Proletera igraće se bez prisustva gledalaca, ali ovo je velika prilika da se obori rekord po broju prodatih ulaznica za neku utakmicu Vojvodine na „Karađorđu“ i tako učini jedno veliko humano delo. Nečije malo – nekome mnogo.

ВОЈВОДИНА И ПРОЛЕТЕР ЗА ОЛИВЕРА: Купите виртуелну улазницу и помозите малишану

FOTO: N. Paraušić

Oliver Pal Gajodi je rođen prošle godine kao zdrava beba. Nakon mesec dana, kada su ga odveli na prvu vakcinu, doktor je primetio da nešto nije u redu sa detetom – nije pomerao ni rukice, ni nogice. 

Upućen je u Novi Sad u bolnicu. Nakon mesec dana hospitalizacije i brojnih ispitivanja, uspostavljena je dijagnoza. Rečeno je da Oliver boluje od smrtonosne neuromišićne bolesti – spinalne mišićne atrofije, tip 1. Radi se o vrlo progresivnoj bolesti koja napada mišiće, pri čemu se brzo gube osnovne životne funkcije, kao što su hodanje, varenje, gutanje i disanje. 

Sa dva i po meseca, Oliver je primio prvu terapiju. Nakon toga je bio jako slab i od tada je više vremena proveo u bolnici nego kod kuće. I sada se nalazi u bolnici, na respiratoru. Oliveru su neophodna sredstva za lečenje u inostranstvu, za genetsku terapiju, medikamente i medicinski potrošni materijal, fizikalne terapije, rehabilitacije, kao i za putne troškove i troškove smeštaja.

"Iz tog razloga, pozivamo Vas da pošaljete SMS poruku sa sadržajem „848 ulaznica FKV“ na 3030 ili izvršite uplatu na račun fondacije „Budi human“ 160-6000000732419-36, uz napomenu „FKV za Olivera“. Nažalost, usled situacije prouzrokovane koronom, kupovina ove ulaznice neće Vam pružiti mogućnost da gledate i bodrite Vošu na „Karađorđu“, ali hoće dati Vaš doprinos tome da Oliver sačuva ono najvrednije što ima – svoj život", poručuju iz Vojvodine.

Jedna SMS poruka (ili uplatnica od 200 dinara) predstavlja jednu ulaznicu, a u ovom slučaju, broj ulaznica koje možete kupiti, kao i kapacitet stadiona „Karađorđe“ su neograničeni!

Pratite "Novosti sport" na Fejsbuku 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

KADA se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

21. 09. 2024. u 19:21

Komentari (0)

Ovo je najpopularnija destinacija u toku septembra i oktobra Last Minute akcija! Platite 6 noćenja, a boravite 9 ili 10!