STANKOVIĆ PRED METALAC: Imaju u timu dosta Partizanove dece, ali nas zanima samo pobeda

Novosti online

15. 12. 2020. u 17:50

FUDBALERI Crvene zvezde prvi deo sezone u Superligi Srbije završavaju gostovanjem u Gornjem Milanovcu protiv Metalca.

СТАНКОВИЋ ПРЕД МЕТАЛАЦ: Имају у тиму доста Партизанове деце, али нас занима само победа

FOTO: M. Vukadinović

Strateg crveno-bleih Dejan Stanković ističe da je cilj ekipe jasan - osvajanje nova tri boda.

- Imamo i rotaciju i snagu i želju i volju da privedemo polusezonu kraju na pravi način. Prošli smo u šesnaestinu finala Lige Evrope, sutra završavamo prvenstvo za ovu godinu, u petak ćemo nadam se proći dalje i u Kupu. To su tri fronta na koja ciljamo ove godine i moramo imati snage za obe utakmice.

Istakao je da za Metalac igra dosta Partizanove dece.

- To je tim koji stalno želi da igra fudbal na čelu sa trenerom Lazetićem. I kada su gubili kod kuće, uspevali su da preokrenu rezultat, ali i kada su imali prednost, protivnici su ih stizali. Ne odustaju od svog stila, ali mi ćemo probati da zabeležimo pobedu i osvojimo nova tri boda. Potrudićemo se da im oduzmemo sve kvalitete koji imaju, ali je primetno da oni igraju bolje iz meča u meč. Imaju vremena za treninge i uigravanje, i to je prednost svih ekipa koje igraju protiv Crvene zvezde. Mi nemamo vremena za to, kod nas je raspored četvrtak-nedelja i samo razmišljamo o utakmicama i oporavku. S druge strane, oni imaju po nedelju dana da se spremaju, međutim, navikli su igrači koje treniram na to i smatram, bez potcenjivanja, da nam je dovoljan i jedan dan da oduzmemo protivniku ono što rade najbolje, te da implementiramo našu igru. Što se tiče toga da li će momci koji su ponikli u Partizanu imati motiv više protiv nas u meču, ne znam, verovatno hoće, nevezano za to gde su fudbalski stasali, generalno, svako želi da se dokaže protiv Crvene zvezde. Ipak, mi idemo po pobedu i o drugom rezultatu ne razmišljamo.

Stanković nije želeo da priča o Milanu. Februar je daleko, a Zvezdu do kraja decembra očekuju još dve utakmice.

- Trenutno razmišljamo o Metalcu, pa o Radu, pa o odmoru. Ima dva meseca do te utakmice i želimo da se u miru najbolje moguće spremimo, te da budemo pravi. Cilj je ostvaren, sada nam preostaje da uživamo i da ne odustajemo, ali zaista razmišljam samo o tome da ovo polusezonu privedemo kraju na pravi način - zaključio je Stanković.

Podsetimo, utakmica Metalac - Crvena zvezda igra se sutra od 16 sati.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

Ovo je najpopularnija destinacija u toku septembra i oktobra Last Minute akcija! Platite 6 noćenja, a boravite 9 ili 10!