POZNATI SU DETALJI TRANSFERA: Interu procenti za Bakajoka, evo koliko će zarađivati u Zvezdi

Novosti online

18. 12. 2020. u 17:36

POZNATI su detalji transfera Aksela Bakajoka u Crvenu zvezdu.

ПОЗНАТИ СУ ДЕТАЉИ ТРАНСФЕРА: Интеру проценти за Бакајока, ево колико ће зарађивати у Звезди

FOTO: RSB/Printskrin

Brzonogi vezista će na stadionu Rajko Mitić mesečno zarađivati 12.000 evra, a Interu će umesto obeštećenja pripasti 15 posto od naredne prodaje momka rođenog u Parizu. Bakajoko (22) će parafirati ugovor na tri i po godine.

Dužina ugovora samo potvrđuje više nego ozbiljna očekivanja na Marakani od mladog igrača, koji bi trebalo da bude važno rešenje na evrosceni, ali i ozbiljan zalog za budućnost, odnosno neko ko bi mogao da donese dodatan profit crveno-belima.

Bakajoko je ogroman potencijal pokazao još u najranijim fudbalskim danima, pa ga je Inter sa samo 17 godina doveo iz Pariza, gde je nastupao za tamošnji Red Star.

Bakajoko je ogroman potencijal pokazao još u najranijim fudbalskim danima, pa ga je Inter sa samo 17 godina doveo iz Pariza, gde je nastupao za tamošnji Red Star. Ipak, ogromna konkurencija i velika očekivanja na Đuzepe Meaci naterali su ga da sreću potraži na nekom drugom mestu. Prvo je išao na pozajmicu u francuski Sošo, a prethodne dve godine je proveo u švajcarskom Sankt Galenu.

U prethodne dve sezone, od čega je prošla bila specifična zbog aktuelne pandemije virusa korona, Bakajoko je zabeležio čak 57 nastupa za švajcarski klub. Ističe se izuzetnim atletskim sposobnostima, eksplozivnošću, ali i zavidnom tehnikom, pa bi mogao da bude rešenje kakvo se na stadionu Rajko Mitić traži još od odlaska Nemanje Radonjića u Olimpik iz Marselja.

Bakajoko je u dresu Intera odigrao samo 10 minuta u Ligi Evrope, ali je Dejan Stanković očigledno prilično upoznat sa njegovim potencijalom i mogućnostima. Mladi fudbaler je pet puta igrao za reprezentaciju Francuske do 20 godina, a period u Sankt Galenu je iskoristio da napravi dodatni igrački uspon. Na Marakani veruju da će kvalitet potvrditi već protiv Milana u 1/16 finala Lige Evrope.

Pregovori između Crvene zvezde i Aksela Bakajoka su u završnoj fazi i na stadionu Rajko Mitić veruju da će sve biti kompletirano već do kraja vikenda.

(Mozzart sport)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (2)

OSVOJIO JE ONO ŠTO JE NAJVIŠE ŽELEO: Federer u Šangaju, da li će gledati Novakov meč? (VIDEO)