MARADONU ĆE OTKOPATI, ALI NE ZBOG DNK TESTA: Poslednja želja slavnog Argentinca bila je da ga balzamuju

Novosti online

20. 12. 2020. u 19:35

LEGENDARNI Dijego Armando Maradona ni mesec dana posle smrti ne izlazi iz centra pažnje fudbalske javnosti.

МАРАДОНУ ЋЕ ОТКОПАТИ, АЛИ НЕ ЗБОГ ДНК ТЕСТА: Последња жеља славног Аргентинца била је да га балзамују

FOTO: EPA

Posle peripetija oko uzroka njegove smrti i nasledstva, sada je na videlo izašlo navodno potpisano pismo u kome je El Pibe advokatu Matijasu Morli izrazio želju da se njegovo telo balzamuje i izloži u mauzoleju, po uzoru na Vladimira Lenjina!

- Posle dublje analize, želim da izrazim svoju želju da posle smrti moje telo bude balzamovano i izloženo u muzeju. Treba da bude okruženo trofejima, nagradama koje sam za života osvojio i drugim dragim predmetima i da tako moji obožavaoci mogu i dalje da me obožavaju - napisao je Maradona u pismu 13. oktobra, nešto više od mesec dana pre smrti.

Morla, koji je pravni zastupnik poslednje Dijegove devojke, Veronike Ohede, dodao je:

- Plan je da se sagradi taj mauzolej, gde bi fanovi mogli da se okupljaju. O tome je Maradona razgovarao i sa svojom braćom. Predlog koji imamo je ozbiljan i već je zatvorena finansijska konstrukcija, ali poslednju reč će imati Argentinska fudbalska federacija koja bi i rukovodila mauzolejem - poručio je Morla.

Ranije ove nedelje, argentinski sud je presudio da se Maradonino telo mora očuvati zbog eventualnih budućih zahteva za potvrdu očinstva. U redu za Dijegovo nasledstvo stoji petoro zakonite dece, ali i još bar šest osoba koje tvrde da su njegovi potomci.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

JOŠ NIJE KRAJ: Legenda Reala predvodi Hrvatsku i na sledećem Mundijalu?