KORONA NE KVARI PLANOVE TURCIMA: Bez odlaganja fudbalskih utakmica zbog pozitivnih igrača

Beta

21. 12. 2020. u 22:02

TURSKI fudbalski savez odlučeno je da će od drugog dela sezone, timovi koji se takmiče u profesionalnim kategorijama, u slučaju da se ne pojave na terenu zbog pozitivnih testova igrača na korona virus, automatski izgubiti utakmicu.

КОРОНА НЕ КВАРИ ПЛАНОВЕ ТУРЦИМА: Без одлагања фудбалских утакмица због позитивних играча

Foto: EPA

"Neće doći do odlaganja takmičenja zbog pozitivnih slučajeva, a mera će stupiti na snagu u drugom delu sezone. U skladu s uputstvima za fudbalska takmičenje, klubovi mogu izaći na teren s najmanje devet zdravih igrača, u suprotnom će biti poraženi po automatizmu", objavio je Turski nogometni savez, prenosi portal Kliks.

Savez je saopštio da će klubovi moći da prošire svoje timove do 35 igrača u dva najviša ranga, a do 30 u nižim ligama, kako bi se osiguralo da se klubovi lakše suoče s novim merama.

S druge strane, kako prenose turski mediji, klubovi nisu za ovu odluku i razočarani su, jer smatraju da nije fer zbog okolnosti pandemije.

Njihov plan je da Udruženje turskih fudbalskih klubova pripremi zajednički predlog sledece sedmice i da se na drugi način regulišu pravila u novonastaloj situaciji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

Kako da vreme na poslu bude ispunjeno zadovoljstvom – Pogledajte dugačak spisak benefita koje nudi Mercator-S