KUVA SE U REPREZENTACIJI: Dragan Stojković i FSS obavili neformalne razgovore...

Novosti online

25. 12. 2020. u 19:07 >> 19:07

PRVI favorit za mesto novog selektora reprezentacije Srbije je i definitivno Dragan Stojković Piksi.

КУВА СЕ У РЕПРЕЗЕНТАЦИЈИ: Драган Стојковић и ФСС обавили неформалне разговоре...

FOTO: Nebojša Paraušić

Legendarni srpski fudbaler je neočekivano izleteo na prvo mesto pre nekoliko dana, kad je javno poručio da je spreman da preuzme selektorsku funkciju, a sada je ubedljivo najbliži da sedne na klupu sa koje je nedavno ustao Ljubiša Tumbaković.

Piksi je u prvi mah zatekao čelnike Saveza, koji su verovali da je i ovog puta nedostupan, kako zbog mnogobrojnih prethodnih neuspešnih pokušaja da ga nagovore da preuzme Orlove, tako i zbog bogatog ugovora koji i dalje ima sa kineskim Guangdžou R&F-om. 

Međutim, kada je Stojković dao signal da je ovog puta raspoložen da preuzme reprezentaciju i rekao da je siguran da bi uspeo da je odvede na Mundijal, sve lampice na Terazijama su se upalile.

Kako saznaje MOZZART Sport, Stojković i vrh FSS-a su gotovo ceo dan u sredu proveli u razgovorima. Ne bi se to moglo nazvati pregovorima, jer su obe strane voljne da dođu do dogovora, a novac nikako ne može da bude prepreka, jer FSS ne može da ponudi Stojkoviću ni deseti deo onog što ima u Kini i on je toga svestan.

Okolnost koja ide na ruku srpskom savezu je što Piksiju ugovor sa Guangdžuom ističe za šest meseci, pa je i on, u načelu, spreman da se odrekne dela garantovane zarade.

Poručio je Stojković pre nekoliko dana da prevashodno želi da vidi istinsku želju kod vodećih ljudi domaćeg fudbala i cele javnosti da mu daju dirigentsku palicu reprezentacije i ti višečasovni razgovori su u najvećoj meri bili upravo to prijateljsko ubeđivanje da je pravi čas, a i krajnji trenutak posle toliko poziva prethodnih godina, da povede Orlove ka Kataru.

Na pol poziciji je, dakle, Dragan Stojković, ali nisu u FSS-u digli ruke ni od ostalih kandidata. 

I dalje je u igri Vladan Milojević, mada bi oko njegovog angažovanja bilo najviše peripetija, tu je i Savo Milošević, čije šanse, iako je u senci, nisu zanemarljive. 

Slobodan je sad i Vladimir Ivić. A, kako kažu u Savezu, u pola glasa, dok se novi selektor ne izabere – svi su kandidati.

Pratite "Novosti sport" na Fejsbuku 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (8)

HRVAT SVE PRIZNAO, I TO U KAMERU! Ovo je rekao o derbiju Zvezde i Partizana (VIDEO)