VELIKI IGRAČ I LJUDINA: Aleksandar Lučić oprostio se od imenjaka i prijatelja Ivoša

Vladimir Mitrić

26. 12. 2020. u 12:58

ALEKSANDAR Lečić, ugledni Lozničanin, fudbaler Loznice, čiji kućni prijatelj decenijama bio preminuli Aleksandar Ivoš, legenda FK Vojovodine, tuzlanske Slobode, bečkog Zimeringera SK, reprezentacije Jugoslavije i Loznice, kao i rukovodilac Fudbalskog centra „Vujadin Boškov“, kaže da je reč o „velikom igraču, sportisti i pre svega ljudini kako ga pamti Loznica i čitav Jadar i Podrinje, gde je odrastao sa svojim bratom Rodoljubom Rodom“.

ВЕЛИКИ ИГРАЧ И ЉУДИНА: Александар Лучић опростио се од имењака и пријатеља Ивоша

FOTO: V. Mitrić

Aca i Roda, kaže Lečić, od malih nogu bili su omiljeni u ovom gradu na Drini, koji su voleli svim srcem, i jedan i drugi, bukvalno do poslednjeg daha.

- Uvek je, Aca, kao i Roda zvao sve nas koje je poznavao interesovao se za svakog ponaosob i radova rastu naše dece i grada - kaže Lečić.

- Voleo je Loznicu, koju je uvek zvao LSK, gde je ostavio trag za sva vremena što je zabeleženo u fudbaslim monografijama tog kluba objavljenim prošle godine i pre 10 godina. Rado se sećao svakog trenutka provedenog u zavičaju Vuka Karadžića, Jovana Cvijića, Miće Popovića, Ante Bogićevića... Čuvao je sećanje na bogatu kultrurno istorijsku ali i sportsku prošlost ovog dela Srbije, koji je ostavio veliki pečat u njegovom životu. Uvek je govorio „moja Loznica“. I usta i srce su mu bili puni našeg grada i njegovih ljudi.

Ivoši su bili veliki prijatelji Lečićevog oca Jove, koji je bio višegodišnji predsednik FK Loznice i predsednik opštine Loznica.

- Danas ga žali njegova Loznica, ali i ljudi iz ovdašnjih sela, posebno Runjana, sela za čiju je ekupu „Prva iskra“ igrao, kao mlad fudbaler, i pomogao značajno da na jednom tirniru pobede najbolju selekciju fudbalera tadašnje JNA - kaže Lečić.

- I za Runjance, iz čijeg je sela poreklom čuveni Josip Runjanin, koji je, kao i Aca, živeo u Novo Sadu, na čijem groblju i počiva, Ivoš je bio i ostao omiljen kao da je njihov najbliži srodnik. Redovno je dolazio i na proslave ovog kluba.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

Kako da vreme na poslu bude ispunjeno zadovoljstvom – Pogledajte dugačak spisak benefita koje nudi Mercator-S