MRKELA: U ovoj godini smo pomerili granice i afirmisali veliki broj mladih igrača

Novosti online

31. 12. 2020. u 11:02

SPORTSKI direktor Fudbalskog klub Crvena zvezda Mitar Mrkela osvrnuo se na učinjeno u 2020. godine.

МРКЕЛА: У овој години смо померили границе и афирмисали велики број младих играча

foto: FK Crvena zvezda

Nekadašnji igrač Zvezde ja na crveno-beloj večeri emitovanoj na klupskoj televiziji istakao da je završena još jedna uspešna godina i da je šampion Srbije afirmisao veliki broj mladih igrača.

- Ostvaren je i drugi cilj koji smo postavili, kvalifikovali smo se u grupnu fazu Lige Evrope i sa rekordnih 11 bodova smo zauzeli drugo mesto u grupi, prezimili smo u Evropi i na proleće ćemo igrati veliki dvomeč sa Milanom. Ovo je godina u kojoj smo pomerali granice i u kojoj smo afirmisali veliki broj mladih igrača - rekao je Mrkela.

Naveo je da je tokom ove godine Vladana Milojevića na mestu trenera nasledio Dejan Stanković kome je to prvi trenerski angažman.

- Pokazao je Dejan Stanković da uz uspešnu igračku karijeru može da gradi i uspešnu trenersku karijeru i sa njim smo ove godine pomerili mnoge granice kada je u pitanju rezultat u našem klubu.

Istakao je da će i u Novoj godini ciljevi kluba ostati isti.

- Ostaćemo na ovom putu, ciljevi će nam ostati isti. Želimo da osvojimo i četvrtu uzastopnu titulu prvaka Srbije, što će biti ptvi put u istoriji Crvene zvezde da se tako nešto desi.

Zvezdu 18. februara na stadionu "Rajko Mitić" očekuje prvi meč sa Milanom u šesnaestini finala Lige Evrope, revanš je zakazan za 25. februar na "San Siru".

- Verujem da u dvomeču protiv Milana možemo da odigramo dve dobre utakmice i da se na pravi način predstavimo Evropi u duelima protiv velikana kakav je Milan. Posle ove uspešne kalendarske godine čekaju nas novi izazovi - zaključio je Mrkela.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

KADA se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

21. 09. 2024. u 19:21

Komentari (0)

HRVAT SVE PRIZNAO, I TO U KAMERU! Ovo je rekao o derbiju Zvezde i Partizana (VIDEO)