NEMA KRAJA LOŠIM VESTIMA: Preminuo legendarni menadžer Škotske i Mančester junajteda

Novosti online

31. 12. 2020. u 20:55

NEKADAŠNjI menadžer Mančester junajteda i još 11 engleskih klubova, selektor Škotske i član Kuće slavnih škotskog fudbala Tomi Doerti, preminuo je u 92. godini posle dugogodišnje borbe sa bolesti, objavila je njegova porodica.

НЕМА КРАЈА ЛОШИМ ВЕСТИМА:  Преминуо легендарни менаџер Шкотске и Манчестер јунајтеда

FOTO: Vikipedija

Ostaće upamćen kao čovek koji je sprečio Liverpul da osvoji trebl 1977, savladavši redse u finalu FA Kupa. Nedugo zatim dobio je otkaz u Junajtedu zbog afere sa suprugom fizioterapeuta.

Najveći deo igračke karijere proveo je u Prestonu za koji je odigrao više od 300 utakmica. Za škotsku reprezentaciju nastupio je 25 puta.

U trenerskoj karijeri vodio je 12 klubova i škotsku reprezentaciju. Najpoznatiji je po svom mandatu na Old Trafordu u razdoblju između 1972. i 1977. godine.

U tom periodu engleskim a i evropskim fudbalom vladao je Liverpul, ali je Doerti uspeo da osvoji FA Kup savladavši u čuvenom finalu 1977. upravo redse, koje je s klupe predvodio slavni Bob Pejsli, sa 2:1.

Karijeru u Junajtedu prekinula je Dokova afera sa suprugom jednog od Junajtedovih fizioterapeuta, koja je takođe okončala i njegov prvi brak.

Osim FA kupa sa Junajtedom, osvojio je i Liga kup sa Čelsijem 1965, kao i sada ugašeni Šampionat ostrvskih nacija 1972. sa Škotskom.

- Duboko žalimo zbog odlaska Tomija Doertija koji nas je odveo do pehara FA Kupa 1977. Godine s uzbudljivom, napadačkom ekipom u najboljoj tradiciji Mančester junajteda. Svi u klubu šalju iskrene izraze žalosti Tomijevoj porodici - poručili su sa Old Traforda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (1)

Kako da vreme na poslu bude ispunjeno zadovoljstvom – Pogledajte dugačak spisak benefita koje nudi Mercator-S