RAT U BIH OKO NOVOG SELEKTORA: Srpsko-hrvatska koalicija protiv Bošnjaka

Novosti online

04. 01. 2021. u 21:17

KOMPLIKOVANIJA je procedura za izbor novog selektora u susednoj Bosni i Hercegovini nego za predsednika SAD.

РАТ У БИХ ОКО НОВОГ СЕЛЕКТОРА: Српско-хрватска коалиција против Бошњака

EPA-EFE/FEHIM DEMIR

Nema glasanja pismom, nevernih elektora ni senilnih kandidata, ali nema ni novog selektora. Kandidati su bugarski stručnjak Ivajlo Petev, koji ima podršku FS Republike Srpske i Hrvata, i legenda bosanskog fudbala Sergej Barbarez, koji je favorit bošnjačkog kadra u Savezu

Budući prvi čovek Fudbalskog saveza BiH Vico Zeljković žestoko je optužio aktuelnog predsednika Elvedina Begića za smišljene opstrukcije po nacionalnoj osnovi.

- Situacija je  katastrofalna. Aktuelni predsednik Saveza Elvedin Begić je kriv za propast sednice, jer nije želeo da selektor bude izabran. Begić je telefonski održao sastanak sa bošnjačkim članovima i rekao im da nije u interesu Bošnjaka da Petev bude izabran za izbornika - kazao je Zeljković.

Novi pokušaj izbora na redu je u utorak kada neće biti potrebna dvotrećinska nego samo nadpolovična većina, ali uz "mali" dodatak: Za novog selektora moraće da glasa bar jedan predstavnik FS RS i bar dva člana Saveza iz Federacije, po jedan iz bosanskih kantona i hrvatskih županija (takođe kantoni, ali na drugom jeziku).

Stari dobri nacionalni ključ iz vremena SFRJ nastavlja da živi i ubija institucije koje ga sprovode.

- Ne mogu da podržim ni jedan predlog Misimovića. Ne mogu opet da podržim nekoga ko laže i ko će opet posle nekog vremena govoriti da ga niko ništa nije pitao - pokušao je da objasni svoj postupak Elvedin Begić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (1)

Kako da vreme na poslu bude ispunjeno zadovoljstvom – Pogledajte dugačak spisak benefita koje nudi Mercator-S